Lider trend
StoryEditor

Arena Centar proslavila 5. rođendan u znaku umjetnosti

17. Studeni 2015.

Peti, jubilarni, rođendan Arena Centra donio je potpunu novost na domaćem tržištu. Uz 150 000 posjetitelja za upravo završeni rođendanski vikend te gotovo 50 milijuna posjetitelja u proteklih 5 godina, Arena Centar je svoje posjetitelje iznenadio umjetničkim instalacijama i brojnim kulturnim događanjima.

Prošle je subote predstavljena umjetnička izložba site-specific instalacija u Arena Centru,  projekt koji povezuje umjetnost i posjetitelje centra a moći će se pogledati narednih godinu dana. Projekt je rezultat sveobuhvatne suradnje HDLU i Arena Centra u okviru koje su za izradu skulptura angažirana tri umjetnička imena: Predrag Todorović, Božica Dea Matasić i Ida Blažičko. Skulpture „Povratak“ (Todorović), „Medijator“ (Matasić) i „Genius loci“ (Blažičko) insprirane su arhitekturom centra I, u skladu s njegovom arhitekturom, postavljene na „trgove“ Istra, Dalmacija i Slavonija. Skulpture su, za vrijeme trajanja rođendanske proslave, predstavljene vrtoglavim cirkuskim točkama koje su zaustavile poglede posjetitelja.

Sanja Vladović, direktorica marketinga Arena Centra, rekla je:

- Skulpture su već izazvale veliko zanimanje posjetitelja centra koji ih radoznalo promatraju i fotografiraju. Arena Centar  na ovaj je način potpuno neočekivano  postao izložbeni prostor; mjesto susreta umjetnosti i sve brojnih posjetitelja našeg shopping centra. Umjetnička izložba upotpunjena je pomno izabranim i na kvalitetu usmjerenim događanjima za djecu i odrasle poput kazališnih predstava, kreativnih radionica koji imaju za cilj na pozitivan način utjecati na vrijeme provedeno u kupovini. Povezivanje ljudi i umjetnosti na ovakav način  je potpuna novost na našem tržištu.

Arena Centar otvoren je 2010. godine. 2014. godine centar je posjetilo 8,7 milijuna posjetitelja, a ove godine očekuje se 9 milijuna posjetitelja. Centar je prema brojnim istraživanjima omiljeni centar Zagrepčana već nekoliko godina zaredom te se na tržištu do sada istaknuo kako dovođenjem novih brandova na hrvatsko tržište, privlačenjem turista i karakteristikama prave supra-regionalne destinacije tako i brojnim inovativnim projektima. Od prošlogodišnjeg predstavljanja legendarnog profesora Baltazara, „zelenog“ projekta Urbanih vrtova, modnih  guerilla evenata i zanimljivih online natječaja i brojnih drugih jedinstvenih projekata.

- Arena Centar je daleko najposjećeniji centar na tržištu, a brojka od 50 milijuna posjetitelja od njegovog otvaranja do kraja 2015. godine je doista iznimna. Arena Centar je također tržišni lider po mnogočemu - novim brandovima i uslugama koje je doveo na tržište, kvalitetnoj ponudi brandova ali i marketinškoj kreativnosti i inovativnosti. Prema ovogodišnjem istraživanje GFK Centra za istraživanje tržišta, Arena Centar je omiljeni centar Zagrepčana već četvrtu godinu zaredom. Prema istom istraživanju, Arena Centar ima najvišu ocjenu kvalitete i zadovoljstva posjetitelja - ocijenjen je čak ocjenom 8. Projekt umjetničke izložbe je vrlo zanimljiv projekt za nas i držim da povezuje ljude te da će ga posjetiti vrlo veliki broj posjetitelja. Pojavio se u pravo vrijeme i potpuna je novost na tržištu, i to ne samo u Hrvatskoj nego i u široj regiji, zaključio je Tomislav Dekalić, direktor Arena Centra.

14. travanj 2024 01:47