Lider trend
StoryEditor

FOTO: Art Nouveau Priveé - slavljenje umjetnost uz Palmers

16. Studeni 2017.

Ekskluzivna kolaboracija Palmersa i MAK –a, Austrijskog muzeja primijenjene umjetnosti, proizašla je iz zajedničke strasti prema umjetnosti i estetici. Kroz jedinstvenu Art Nouveau kolekciju donjeg rublja i homeweara slave se sve čari Bečkog modernizma i umjetnost dovodi u našu svakodnevicu.

Što bi Beč bio bez njega i svojih muzeja? Jedan od tih hramova umjetnosti i kulture je Muzej primijenjene umjetnosti (MAK) gdje su predmeti bečkog modernizma pronašli svoj dom, a Palmers prepoznao potrebu za ovom jedinstvenom suradnjom. Kreativna voditeljica Palmersa, Gabriele Schöller odabrala je skice dvojice najistaknutijih umjetnika bečkog modernizma, otisnula ih na svilu i prenijela u vez obogaćen zlatnim detaljima koje je učinila dodatno atraktivnim uz Swarovski kristale.

Kolekciju Art Nouveau karakterizira dizajn Josefa Hoffmanna za luster koji ukrašava grudnjak od tila, dok briljantan print dizajn Kolomana Mosera “Zvijezda cvijeća” ukrašava novu kolekciju Palmers homeweara.

Međunarodno priznata fotografkinja Irina Gavrich, svojim je fotoaparatom stvorila savršenu vizualnu prezentaciju nove Palmers Art Nouveau kolekcije, i koja kaže: "Za mene, fotografije imaju istu vrijednost kao i umjetnička djela. Ne samo da kroz njih želim prikazati modni dizajn, već i vrijeme koje je utkano u svako umjetničko djelo. "

20. travanj 2024 14:55