Lider trend
StoryEditor

Audi A7: Sitno zatezanje bora

14. Lipanj 2014.
Piše:
lider.media

Nakon što je Audi A7 Sportback ušao u gamu proizvođača još 2010. godine kao novi model, tvrtka je nedavno predstavila redizajniran, kako ‘bazne’, tako i S i RS izvedbi.

Vizualne promjene na Audiju A7 Sportback odrađene su na rešetci hladnjaka, odbojnicima, dizajnu završetaka ispušnih cijevi te svjetlima. Ona su sad standardno izvedena od LE dioda, a dio dodatne opreme su tzv. ‘Matrix’ svjetla, koja optimalno prate cestu i smanjuju odsjaj vozačima koji idu u susret Audiju A7.

Grafički čip

Interijer je promjenjen dodavanjem novih materijala, čija je završna obrada na zavidnoj razini. Redizajnirana je i paleta boja sa pet novih opcija. Od noviteta u interijeru tu je još i novi Nvidia grafički čip za brži rad MMI sustava te LTE povezivost.

Tehnički je najviše napredovao trolitreni TDI motor snage. Standardna mu je snaga sad 272 konja, dok u slabijoj, ekološki prihvatljivijoj varijanti koja razvija 218 konjskih snaga, uparenoj s prednjim pogonom, Audi A7 Sportback troši samo 4.7 litara dizela na stotinu prijeđenih kilometara.

Prerađen mjenjač

Svi modeli s prednjim pogonom dobili su potpuno prerađen Tiptronic mjenjač sa dvije spojke i osam brzina, koji je zamjenio multitronic. Ostale izvedbe snagu na kotače prenose putem S-tronic mjenjača sa sedam brzina.

Korak do vrha ponude nalazi se Audi S7 Sportback, čiji V8 TFSI motor obujma četiri litre sada umjesto 420 razvija 450 konjskih snaga, a ima i tehnologiju gašenja polovice cilindara kad nema potrebe za njihovim radom. Novi modeli stižu u salone u Njemačkoj krajem ljeta uz početnu cijenu od 51.300 eura za Audi A7 Sportback, dok će kupci Audija S7 Sportback za osnovnu izvedbu morati izdvojiti 82.300 eura.

27. travanj 2024 21:44