Lider trend
StoryEditor

Automobil kojega lopovi izbjegavaju u širokom luku

23. Studeni 2012.
Piše:
lider.media

Automobil koji se prošle godine najčešće našao na meti lopova jest Honda Accord iz 1994 čije je dijelove najlakše prodati na crnom tržištu, prenosi Dnevnik.hr. Zanimljive podatke o krađama automobila donosi američki National Insurance Crime Bureau (NICB).

Prema njima, automobil koji se prošle godine najčešće našao na meti lopova jest Honda Accord iz 1994., donosi Business Insider.Možda se pitate zašto je 18 godina star model automobil alopovima primamljiviji od novije Toyote Pirius. Iz američkog NICB-a donose jednostavan odgovor. -Kradljivcima automobila važnije je da mogu lako prodavati dijelove ukradenih automobila, za razliku od čitavog vozila. A dijelovi stare Honde Accord je puno lakše prodati nego dijelove Toyote Prius-, kaže direktor odnosa s javnošću NICB-a Frank Scafidi.

-Tek nekoliko djelova Toyote Prius se može upotrijebiti i na ostalim automobilima. kada su u pitanju neki ostali automobili, njihovi se motori mogu ugraditi i u potpuno druge modele. Kod Toyote Prius to nije tako jer se radi o hibridnom automobilu-, pojašnjava John Abounader, direktor Međunarodna udruge istražitelja krađi automobila.Ipak, Prius se sve bolje prodajte i tržište hibridnih automobila polako raste, a paralelno s njim, naravno, i crno tržište. A onda ni hibridi neće biti tako slabo tražena roba među lopovima.

20. travanj 2024 02:00