Lider trend
StoryEditor

Bangkok najpopularnija svjetska turistička destinacija

27. Svibanj 2013.
Piše:
lider.media

MasterCard je danas, prilikom prezentiranja svojeg trećeg godišnjeg istraživanja ‘Global Destination Cities Indeks‘ objavio da je Bangkok ovogodišnji grad broj jedan za putovanja.

Iako je London bio na prvom mjestu 2012. godine, Bangkok ga je pretekao s minimalnom razlikom u broju posjetitelja od 25.000, što je razlika od oko 1 posto. Ovo istraživanje uzelo je u obzir najveće brojeve međunarodnih posjetitelja tijekom 2013. godine, a među prvih pet našli su se i London, Pariz, Singapur i New York.

Zapaženi trend u ovogodišnjem izvještaju je dominacija Azijsko-pacifičke regije. Od 132 grada koji su rangirani, 42 su u azijskim zemljama - iza Bangkoka slijede Singapur, Kuala Lumpur, Hong Kong, Seul, Šangaj i Tokio, a pet od top 10 gradova u 2013. godini s područja su Kine.

Među 20 najbolje rangiranih gradova destinacija za 2013. godinu, četiri od top pet gradova su MasterCard Neprocjenjivi gradovi (MasterCard Priceless Cities): London, Pariz, Singapur i New York, a Los Angeles našao se na 20. mjestu. Ovi gradovi ne samo da privlače međunarodne turiste, nego su i vrhunska mjesta za ljude koji tamo žive.

05. svibanj 2024 23:07