Lider trend
StoryEditor

Čarobne božićne kugle za nezaboravan osmijeh koji će djeci donijeti crveni nosovi

16. Prosinac 2015.

Arena Centar i Hrvatsko udruženje likovnih umjetnika odlučili donacijom 50 kugli renomiranih hrvatskih likovnih umjetnika prikupiti sredstva za CRVENE NOSOVE klaunovedoktore.

Za svoj peti rođendan Arena Centar odlučila je svim svojim posjetiteljima osim dobre zabave i kvalitetnog kupovanja ponuditi nešto više. Tako je dogovorena suradnja s Hrvatskim društvom likovnih umjetnika, a Arena Centar postala je prava mala umjetnička galerija. Iznimno bogat i živopisan interijer Arene te pravo malo kulturno bogatstvo nikoga nisu ostavili ravnodušnim. U Areni je tako predstavljeno 50 božićnih kugli koje su, između ostalih, oslikali Tomislav Buntak, Josip Zanki, Tomislav Ostrman, Matko Vekić, Siniša Reberski, Miron Milić, Predrag Todorović, Martina Miholić, Gordana Bakić, Lav Paripović, Ivona Jurić, Duje Jurić, Martina Grlić, Grgur Akrap, Ivan Prerad, Maja Rožman i mnogi drugi, ali je postavljena i izložba site-specific instalacija u kojoj će moći uživati svi posjetitelji Centra u narednih godinu dana. Za izradu skulptura angažirana su tri umjetnička imena: Predrag Todorović, Božica Dea Matasić i Ida Blažičko.

Ne želeći se zaustaviti samo na vizualnim efektima i umjetničkoj ljepoti stvaranja, Arena Centar i HDLU odlučili su pokrenuti donacijsku akciju, kojom će se sve božićne kugle dati u zamjenu za donaciju, a sredstva donirati CRVENIM NOSOVIMA klaunovimadoktorima za posjete djeci u bolnicama i teško pokretnima i nepokretnima u domovima za starije. A misija CRVENIH NOSOVA klaunovadoktora jest donijeti osmijeh i životnu radost tamo gdje su prisutne suze i tuga. CRVENI NOSOVI pružaju psihosocijalnu podršku bolesnima, nemoćnima i zaboravljenima, prvenstveno djeci na liječenju u bolnicama, s pomoću humora i životne radosti. Dosad su CRVENI NOSOVI donijeli mnogo radosti, osmijeha i pozitivnih misli u razne ustanove, stvarajući neraskidiva prijateljstva i dajući snagu mnogima da se u teškim trenucima osjećaju bolje i pronađu inspiraciju u teškoj životnoj svakodnevici.

Upravo zato Arena Centar, HDLU i CRVENI NOSOVI pozivaju tvrtke da se uključe u ovu lijepu, motivirajuću akciju te u vrijeme darivanja i božićne čarolije doniraju sredstva koja će mnogima Božić i praznike učiniti sretnijima. Upravo će Vaša donacija omogućiti posjet klaunovadoktora djeci na liječenju u jednoj od 9 bolnica koje CRVENI NOSOVI redovito posjećuju, kao i postavljanje ovih jedinstvenih kugli koje će krasiti prostore u kojima borave mali bolesnici. Uz male bolesnike kalunovidoktori brinu se i za starije i nemoćne i želja im je da s pomoću Vaše donacije posjete tri doma i urede kuglama i njihov prostor te uljepšaju dane starijim osobama i donesu im mnogo toplih i pozitivnih želja u 2016. godini.

“Arena Centar je u suradnji s Hrvatskim društvom likovnih umjetnika i udrugom Crveni nosovi pokrenuo akciju u kojoj će uz posjete Crvenih nosova 50 umjetničkih kugli biti donirano  dječjim bolnicama i domovima za starije i nemoćne. Drago nam je da možemo biti dio priče koja pomaže drugima jer vjerujemo da kroz ovakve projekte možemo donijeti puno pozitivnih promjena, a tužne ljudske sudbine učiniti ljepšima u blagdanima koji su pred nama. Hvala svima koji su prepoznali vrijednost akcije, svima koji su se uključili, ali i svima onima koji će kroz svoje donacije mnogoj djeci izmamiti osmijeh na lice i njihova srca ispuniti srećom i ljubavlju”, rekla je direktorica marketinga Arena Centra Sanja Vladović.

Dosad su ovu hvalevrijednu akciju podržale tvrtke Atlantic Trade – ljekarna Farmacia, Heraldi for Men, Office Shoes Hrvatska i Lemia, a očekuje se da će se još mnogi drugi uključiti u priču koja će donijeti mnogo radosti i topline u razne ustanove. Vrijednost umjetničkih kugli jest 95.000 kuna, no ako znamo da su ih oslikali vrsni likovni umjetnici, njihova je vrijednost neprocjenjiva, jer je riječ o vrsnim umjetničkim djelima, a sredstva i prikupljene donacije dobit će jedinstveno značenje.

Lijepa suradnja tri prepoznatljiva branda sigurno će mnogima donijeti nov pogled na godinu pred nama, božićne blagdane i novu godinu učiniti vedrijom, sretnijom, kvalitetnijom, pokazujući da i u današnje vrijeme nisu zaboravljene ljudske vrijednosti i veličina čovjekova srca. Arena Zagreb, HDLU i CRVENI NOSOVI najbolje pokazuju da postoje ljudi dobre volje koji se brinu za druge stvarajući bolje društvo i nove, ljepše životne vrijednosti.

Više informacija kako se i Vi možete uključiti u ovu humanitarnu priču pronađite na: http://www.crveninosovi.hr/news/view/donesimo-svjetlost-i-radost-projekt-s-arena-centrom-i-hrvatskim-udruzenjem-likovnih-umjetnika

19. travanj 2024 21:49