Lider trend
StoryEditor

Čarolija Izraela - ljeto u Zadru

13. Srpanj 2012.
Piše:
lider.media

Svečanim otvorenjem započela je kulturna i zabavna manifestacija pod nazivom ‘Čarolija Izraela – ljeto u Zadru. Skupina izraelskih umjetnika zabavljat će Zadrane i njihove goste od 12. do 19. srpnja na zadarskom Forumu i ostalim lokacijama.

Otvorenje su svojim govorima uveličali glavni inicijator i pokretač ovog iznimno značajnog kulturnog projekta, veleposlanik Države Izrael NJ.E. Yosef Amrani te gradonačelnik grada Zadra, Zvonimir Vrančić kao suorganizator. Svečanom otvorenju prisustvovali su i savjetnik ministra turizma Ivo Bašić kao i zamjenik ministrice kulture Berislav Šipuš. U sam događaj publiku su uveli popularni Zadrani, voditelji Doris Pinčić i Duško Modrinić, koji su istakli kako će u bogatom programu ove manifestacije, koja će ujedno upotpuniti kulturni i zabavni sadržaj grada Zadra, svatko moći pronaći nešto za sebe.

U sklopu svečanog otvorenja, manekenke su najavile modne revije kupaćih kostima izraelskih brandova Gottex i Gideon Oberson, a cjelokupni modni show održat će se u subotu i u ponedjeljak na Forumu. Nakon službenog dijela svečanog otvorenja kulturne manifestacije nastupio je ansambl Yamma i njihova pjevačica Talyi Solan. Ansambl je poznat po specifičnom zvuku s korijenima istočno-europske, balkanske, sefardske i jemenitske glazbe.

Već sutra moći će se uživati u jazz-klezmer ritmu sastava Aprops.art pod zadarskim zvjezdanim nebom. Izraelski folklorni ansambl Mehola oduševit će ljubitelje tradicionalnih folklornih plesova, a slijedi suvremeni ples s elementima hip hopa i brakedancea plesne skupine Sheketak. Predstava Rooster poznatog američkog koreografa Baraka Marshalla bit će nezaobilazni scenski događaj svih ljubitelja kazališnih umijeća. Ni poklonici klasične glazbe neće biti zanemareni, uveseljavat će ih gudački kvartet Dafna čiji su članovi ujedno i članovi Izraelske filharmonije. Poznati chef Ziv Shelef na zadarskom će Forumu pripremati izraelske specijalitete, a filmsko platno uz otvoreno nebo prikazivat će brojne naslove izraelske kinematografije. Najhrabrijima iz publike, istaknuo je Duško Modrinić, poznati mentalist Lior Suchard pročitat će skrivene misli.

25. travanj 2024 03:18