Aktualno Lider trend Preporučeno

CEO Brigade Damjan Geber: Tri male promjene koje mogu znatno utjecati na prodajne rezultate

Damjan Geber
Damjan Geber
Avatar
Autor Lider

Ima puno malih promjena koje mogu znatno utjecati na prodajne rezultate, ne samo financijski, već i puno više od toga, stvoriti jakog i lojalnog retail ambasadora, priča nam stručnjak za brendiranje prostora suosnivač i CEO Brigade Damjan Geber.

Geber slovi kao veliki, nagrađivani majstor zanata koji svaki prostor natjera da propriča glatko i bez nejasnoća baš onu priču koju klijenti žele podijeliti sa svojom vlastitom klijentelom. Uoči konferencije Marketing and Sales by Numbers na kojoj ćete o uspješnom prodajnom prostoru moći čuti puno više, Damjan Geber za čitatelje Lidera otkriva tri male promjene u prostoru koje mogu znatno unaprijediti prodajne rezultate.

#1 Svjetlost 

-Jedna od ključnih promjena koje svaki prostor čine boljim je rasvjeta. Nažalost, velika većina domaćih trgovaca ne pridaje dovoljno pažnje dizajnu svjetla i ambijentalnih vrijednosti koje se postižu pravilnim korištenjem rasvjete. Zamjenom ili katkad boljim usmjeravanjem rasvjetnih tijela postiže se puno bolji dojam cijelog prostora, a sami proizvodi mogu izgledati višestruko atraktivnije i vrednije.

#2 Košarice

Pozicija košarica u trgovini ne mora nužno biti samo na ulazu. Postoje tipologije trgovina u kojima je pravilno pozicioniranje košarica, kolica ili drugih pomagala za nošenje proizvoda u dubini trgovine, a ne samo na ulazu. Njihovo pravilno pozicioniranje se može definirati praćenjem kupaca i njihovih navika korištenja prostora te im na taj način olakšati putovanje kroz prodajni prostor, a ne ih limitirati na maksimalan broj artikala koje njihove žonglerske sposobnosti mogu balansirati po rukama.

#3 Ulazna vrata

Otvorite ulazna vrata! I dalje mi je teško razumjeti zašto su ulazna vrata na velikom broju uličnih trgovina konstantno zatvorena. Uglavnom je razlog tome hladnoća ili vrućina koja ulazi s ulice, ali danas postoji čitav niz tehnoloških rješenja koja mogu pomoći, a investicija u njih će se vrlo brzo isplatiti kroz povećanu posjećenost i prodajne rezultate.

Damjan Geber kao što smo već spomenuli gostovat će u ulozi predavača u petak 7. lipnja u zagrebačkom Kaptol Boutique Centru na Liderovoj konferenciji Marketing and Sales by NumbersEvo što možete očekivati od njega:

– U petak ću pokušati demistificirati borbu između online i offline trgovine te objaviti pobjednika, uz inovacije koje koriste uspješni suvremeni omnichannel retail koncepti. Nadam se da će neki od primjera ohrabriti domaće trgovce da se i oni okušaju u inovativnom pristupu stvaranju jedinstvenog doživljaja na prodajnom mjestu, kako ne bi nespremni dočekali (stranu) konkurenciju. Police s proizvodima i pokoji tablet nisu omnichannel, a online trgovine nisu glavni razlog slabih prodajnih rezultata – dao nam je mali teaser svog predavanja Geber.

Konferencija Marketing and Sales by Numbers je rasprodana!

Komentari