Lider trend

Daruvarski Dani piva okupljaju hrvatske craft pivare

piva

Daruvarski Dani piva prepoznatljivi su kao najveće okupljanje hrvatskih craft pivara na jednom mjestu i svake godine privlače sve veći broj ljubitelja piva i poznavatelja pivske kulture u grad poznat po pivovari osnovanoj davne 1840. godine koja slovi za najstariju u Hrvatskoj.

Ovogodišnja dvodnevna manifestacija Dani piva održat će se u petak i subotu, 17. i 18. svibnja, a okupit će 40-tak craftera iz cijele Hrvatske. S obzirom da su domaći nezavisni pivari međusobno vrlo povezana zajednica, te kontinuirano bilježe sve veći broj članova, i ove će se godine u sklopu Dana piva održati Festival malih nezavisnih pivara Hrvatske pod nazivom ‘Dan nezavisnosti’, a unutar kojeg će biti organizirano nekoliko predavanja i panel rasprava čiji će glavni naglasak biti na kolaboracijama i postojećem Zakonu o trošarinama.

Pivari će nakon toga posjetiteljima ponuditi i prezentirati svoja piva, pa će tako publika imati priliku na jednom mjestu upoznati i kušati čak 70-tak različitih domaćih craft piva. Program započinje u petak u 18.00 sati u prostoru Dvorca Janković, a nastavlja se u subotu od jutarnjih sati na glavnom gradskom trgu.

Pivovara Daruvar zasigurno je jedan od najznačajnijih simbola Daruvara i njegove bogate tradicije, a poznata je po jedinstvenu načinu proizvodnje piva prema tradicionalnoj češkoj tehnologiji.

Komentari