Lider trend
StoryEditor

Disney zahvaljujući ‘Čuvarima galaksije‘ ostvario dobit od milijardu i pol dolara

07. Studeni 2014.
Piše:
lider.media

Kompanija Walt Disney objavila je kvartalno financijsko izvješće koje odgovara procjenama Wall Streeta.

Disney to može zahvaliti uspjehu koji su postigli blockbusteri ‘Čuvari galaksije‘ i ‘Gospodarica zla‘. Dionice Disneyja, koje su dosezale rekordne nivoe budući da je kompaniju konstantno ‘pobjeđivala‘ prognoze o kvartalnim zaradama, pale su za 2,5 posto u četvrtak. Prije objave kvartalnog izvješća dosegle su rekordnu cijenu od 92 dolara po dionici.

Iako je televiziju zahvatio val opcija online televizijskog programa, Disneyjev CEO Bob Iger odbacio je taj trend te izjavio kako Disney neće nuditi pretplate na popularan sadržaj kao što to radi, primjerice, ESPN. Zaključio je da Disney neće žuriti, odnosno da će trenutni sustav ostati dominantan još neko vrijeme.

Neto dobit Disneyja za kvartal koji je završio u rujnu narasla je na 1,5 milijardi dolara, odnosno 86 centi po dionici. Godinu ranije neto dobit je iznosila 1,39 milijardi dolara, odnosno 77 centi po dionici.

Filmovi ‘Čuvari galaksije‘ i ‘Gospodarica zla‘ pomogli su Disneyju da dosegne taj iznos. Kompanija je dodatno najavila četvrti nastavak franšize ‘Priča o igračkama‘ za 2017. godinu.

Operativna dobit u tematskim parkovima i odmaralištima narasla je za 20 posto i tako dosegla iznos od 687 milijuna dolara zahvaljujući povećanom broju posjetitelja i većim cijenama ulaznica.

Prihod iznosi 12,39 milijardi dolara, što je neznatno više od očekivanih 12,37 milijardi dolara.

28. travanj 2024 04:15