20. studeni 2014.

Egzodus preko pragova bogatstva

lider.media
lider.media

Deset milijardi američkih dolara odnosno oko 61,3 milijarde kuna, prema izračunima analitičara tržišta, prag je, plafon ili granica na kojoj prestaju ulaganja i zarađivanje, a počinje održavanje bogatstva i bijeg u neke druge sfere. Liderovo izdanje velikog formata - ‘Premium proizvodi i usluge‘ - priključilo se tom egzodusu bogataša prema zvijezdama, planetima, kometima te milijarderskoj potrazi za besmrtnošću, bezgraničnom spokoju i inaćenju prošlosti. Barem na svojim stranicama označenim, prigodno, s pet zvjezdica.

Polugodišnje raskošno Liderovo izdanje ‘Premium‘ ne bavi se samo potrošačkim i ulagačkim navikama i zabavnim ritualima multimilijardera. Htjelo bi se družiti i s Henryjem. Mali je problem taj što je Henry zapravo akronim od engleskog izraza ‘High Earner, Not Rich Yet‘ koji opisuje cijelu skupinu onih koji mnogo zarađuju, a još nisu bogati. I tihi su, i samozatajni, i često se srame što jesu bogati, ali nisu dovoljno bogati, a i pripadnici su skupine koja je nadvladala takozvani srednji sloj. Dok je on zagubljen, ako ne i likvidiran u gotovo svim nacionalnim gospodarstvima, Henry racionalno troši i zarađuje, a nastavi li uhodanim tempom, smiješi mu se ulazak u registar milijardera kojih bi do 2020. trebalo biti 3800 na svijetu.

Do onda, ‘Premium‘ bi mogao poslužiti i kao vodič u svijet racionalnog trošenja i veličanja kulta kvalitetnih proizvoda i usluga. Primjerice, prikazuje 50 najboljih barova na svijetu, 20 gnijezda transnacionalnih ptica selica, odnosno gradova u kojima je koncentrirano čak 34 posto svjetske populacije najutjecajnijih potrošača, po 10 boja za nju i njega koje će nam uljepšati život ove, a i idućih sezona bez obzira na to je li riječ o modnoj i kozmetičkoj industriji, grafičkom ili općenito industrijskom dizajnu, kao i devet pari čizama za visoki hod te devet koraka za pretvaranje vlastite kupaonice u spa-oazu.

Svoje su mjesto u izdanju ‘Premium proizvodi i usluge‘, koje je na tržištu uz Lider od 21. studenoga, (20. sStudenoga u Zagrebu), među ostalim našli i globalni selelebritiji koji iznajmljuju svoje vikendice, vrhunski šefovi kuhinja koji kuhaju za aviokompanije te kompanije koje nesvakidašnjim zalogajima časte premium goste. Naravno, posvetio se ‘Premium‘ i modi pa predstavlja ‘komade za umrijeti ili zatrudnjeti‘, svevremensku formulu muškog dotjerivanja, a donosi i Nevresove miomirisne savjete. Eto na što se svode stranice 10. (jubilarnog) broja Liderova izdanja neskromno označenog s pet zvjezdica: na parfumerijske preporuke nekadašnjeg ‘Balkan boya‘, sadašnjeg frajera u čiju se frajerštinu ne isplati sumnjati.