Lider trend
StoryEditor

Fond Lush Nagrade od 250 tisuća funti

19. Lipanj 2012.
Piše:
lider.media

Kozmetička tvrtka Lush pokreće prve Lush Nagrade koja bi trebala potpomoći borbu protiv testiranja na životinjama i nadaju se u Lushu, okončati je jednom zauvijek.

Lush Nagrada će novčanim sredstvima nagrađivati skupine ili pojedince koji rade na polju znanstvenih istraživanja bez okrutnosti, onih koji podižu svijest o tom problemu ili lobiraju kako bi se ovoj nepotrebnoj, barbarskoj aktivnosti stalo na kraj. Nagradu je osmislio Lush pod vodstvom organizacije Ethical Consumer, a godišnji fond nagrada iznosi 250 tisuća funti, što ovu nagradu čini najvećom u sektoru alternativnog testiranja. Time se želi potaknuti testiranje potrošačkih proizvoda na isti način na koji se, već sada, provode i pronalaze alternative testiranju životinja u medicinske svrhe.

- Prije 21 godinu, kad je Lush bio tek ideja donijeli smo odluku kojom smo se obvezali da nećemo koristiti sastojke koji su testirani na životinjama, niti da ćemo naše proizvode ikad testirati na njima. Otišli smo i korak dalje i od svih naših dobavljača zahtijevali da ne sudjeluju u ispitivanjima koja se vrše na životinjama. Nažalost, testiranje kozmetike na životinjama i dalje je jako rasprostranjeno - rekao je suosnivač Lusha Mark Constantine

Planirano je da se prve Lush Nagrade dodijele u studenom ove godine Londonu, a pobjednici će biti izabrani od strane stručnog žirija sastavljenog od poznatih imena kako u znanstvenom svijetu, tako i u onom aktivističkom.Pojedinačne nagrade od 50 tisuća funti dodijelit će se u sljedećim kategorijama: znanstvena nagrada – za razvoj zamjenskih testova koji ne uključuju životinje, edukacijska nagrada – za obuku znanstvenika u neživotinjskim metodama, lobistička nagrada – za lobiste koji promoviraju upotrebu zamjenskih testova, nagrada za poticanje javne svijesti te nagrada za mlade znanstvenike – za pet studenata koji se žele specijalizirati u neživotinjskim metodama testiranja.

16. travanj 2024 19:22