Lider trend

FOTO: 7. Slama Land Art Festival

Zadnji dan 7. Slama land art festivala, bit će zapaljena mitska ptica Feniks sa željom da se kroz slavensku bajku oživi vjera, nada i počinje stvarati nova pozitivna energija.

Ovogodišnja sedma po redu manifestacija Land Art Festival SLAMA održava se u Osijeku od 9. do 15. srpnja na prostoru Perivoja kralja Tomislava. Festival SLAMA nakon 6 godina napušta ruralnu divljinu baranjskih njiva na kojima je potekao i seli se na zelenu livadu gradskog parka.

U kiparsku koloniju se prijavilo oko 25 umjetnika iz Srbije, BiH, Turske, Mađarske, Austrije i Hrvatske koji će skulpturama od slame oplemeniti gradsku zelenu površinu. Mitska i sveta ptica Feniks, ili Žar ptica kako su je Slaveni zvali, središnji je motiv ovogodišnje slame.

14. i 15. srpnja, Slama je otvarila svoja vrata za sve posjetitelje i nudi bogat kulturni događaj, zdravu hranu iz domaće radinosti lokalnih obiteljsko poljoprivrednih gospodarstava, slamnate igraonice za djecu, autentične rukotvorine, scenski performans te spaljivanje Feniksa visokog 10 metara. Udruga Slap organizira eko sajam na kojemu svi zainteresirani imaju priliku probati i kupiti domaće proizvode lokalnih OPG-a.

Nakon izrade vijenaca od slame, sudionici radionice uputili su se u večernjim satima prema Iktusu gdje su s ponotna u Dravu pustili desetke vijenaca. U glazbenom programu s plesnom točkom “Pali anđeo” nastupio je Plesni studio Shine.

Komentari