Lider trend
StoryEditor

Globalni projekt Stay in the Game stigao u Vukovar

14. Lipanj 2016.

- Sve počinje od dječje igre. S godinama igra postaje sve složenija, a pravila sve zahtjevnija. Sve se mijenja, ali igra ostaje. Ostanite u njoj!

To poručuje Dogus grupa, zahvaljujući kojoj je Vukovar dobio obnovljeno košarkaško igralište Lijeva bara u sklopu društveno odgovornog projekta “Stay in the Game”. Svečano otvorenje su uveličali prof. Ivan Penava, gradonačelnik Grada Vukovara, Burak Baykan, regionalni direktor Dogus grupe i Darko Markotić, izvršni direktor INA trgovina na malo, te hrvatske košarkaške legende Mato Skelin i Slaven Rimac.  Otvorenju igrališta prisustvovali su i Matjaž Smodiš, košarkaški ambasador Eurolige te Ibrahim Kutluay, ambasador projekta “Stay in the game”, proslavljeni reprezentativac Turske.

Obojica vrsnih igrača složila su se u izjavi: - Kao djeci sport nam je bio najvažniji. Probali smo razne sportove, ali smo se uvijek rado vratili košarci koja je postala naš prvi izbor, a na kraju i životni poziv. Želimo da djeca u Vukovaru što više borave na ovom terenu, igraju se, razvijaju svoje košarkaške vještine, žive zdravo, druže se. Sretni smo i ponosni da je “Stay in the Game” projekt stigao u Vukovar i da smo ovim činom razveselili sve ljubitelje košarke.

Koliko je ovo vrijedan projekt na lokalnoj i globalnoj razini, istaknuo je regionalni direktor Dogus grupe, Burak Baykan: - Izuzetno nam je zadovoljstvo što smo proširili našu mrežu gradova u okviru globalnog projekta “Stay in the game”. Mislim da je Vukovar pravi grad za predstavljanje našeg projekta u Hrvatskoj kako bi svima pokazali da zaslužuje “ostati u igri” usvajanjem zdravih navika kroz rekreaciju. Uzimajući u obzir veliki sportski talent i ljubav prema sportu na ovim prostorima, vjerujem da je ovo tek početak našeg košarkaškog putovanja Hrvatskom.

Tom se prigodom gradonačelnik Penava zahvalio na donaciji Dogus grupe za realizaciju projekta dodajući: - Mislim da nismo mogli poželjeti bolji projekt u našem gradu. Povezivanje lokalne zajednice u zdravoj aktivnosti i usvajanje zdravih navika je nešto što svaki grad treba imati u izobilju, pa tako i Vukovar. Zahvaljujući Dogus Grupi i projektu “Stay in the Game” možemo reći da imamo još jedan dobar razlog za zajedništvo i dobrosusjedske odnose .

Euroliga i Dogus grupa danas su donirali i 24 Spalding lopti KK Vukovar, a u prijateljskoj utakmici koja se premijerno odigrala na novootvorenom terenu između košarkaša KK Vukovar i miješane momčadi juniora Cibone i Cedevite, uvjerljivu pobjedu odnijeli su domaćini, 46:32. Tako je Vukovar postao dio globalne inicijative u sklopu koje se obnovilo više od 50 školskih i javnih igrališta diljem Turske te uključilo 38 000 djece od Turske, Grčke, Njemačke do Hrvatske. To ni ne čudi s obzirom na to da je Dogus grupa od 2014. godine udružila snage s Darüşşafaka Doğuş košarkaškim klubom i Euroligom u sklopu njihovog One Team projekta. Uspjeh projekta Stay in the Game nije izostao niti u stručnoj javnosti čemu idu u prilog tri nagrade CSR International Excellence Awards, jedne od najprestižnijih nagrada u segmentu društveno odgovornog poslovanja.

Stay in the Game u brojkama: · više od 50 školskih i javnih terena obnovljeno je u sklopu projekta · 37 škola aktivno je sudjelovalo u projektnim aktivnostima · 38 000 djece slušalo je o važnosti stjecanja zdravih navika · preko 300 000 djece uključeno je u projekt putem društvenih mreža · 28 gradova u 4 zemlje uključeni su u društveno odgovornu platformu · 3 CSR International Excellence Awards

20. travanj 2024 08:24