Lider trend
StoryEditor

Hrvatska Britancima među top tri najdraže zemlje

11. Studeni 2013.

Hrvatska, Austrija i Švedska za Britance su tri najdraže europske zemlje u koje najviše vole putovati, pokazali su rezultati cjelogodišnjeg glasovanja čitatelja britanskih publikacija The Guardian i The Observer u sklopu rezultata za priznanja Travel Awards 2013 koja te publikacije dodjeljuju najboljim destinacijama, gradovima, atrakcijama i hotelima u svijetu.

O tim su rezultatima izvijestili iz Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) temeljem objave u tiskanom izdanju časopisa The Guardian proteklog vikenda, dodajući da je Hrvatska u tom glasovanju britanskih čitatelja svrstana na treće mjesto, iza druge Švedske i prve Austrije.

Takvu poziciju Hrvatske među Britancima direktorica Glavnog ureda HTZ-a Meri Matešić drži još jednom potvrdom rastuće popularnosti Hrvatske na tom tržištu s kojeg je u deset mjeseci ove godine ostvaren odličan porast turističkog prometa. Dolazaka i noćenja bilo je po 24 posto više nego lani, što po Matešić pokazuje i da se britanski turisti snažno vraćaju Hrvatskoj, ali i da na tom tržištu treba nastaviti kvalitetno raditi.

Slijedom svega s pravom se i u idućoj godini očekuje dodatno povećanje broja turista s tog tržišta, na njih bar 500 tisuća, ističe Matešić.

19. travanj 2024 21:30