Lider trend

Hrvatska prva u svijetu uvodi humanitarne elektroničke marke

Luka Fišić

Hrvatski Crveni križ prvi u Europi i svijetu uvodi primjenu humanitarne elektroničke marke. Nakon više desetljeća korištenja doplatnih poštanskih markica, svi oni koji žele pridonijeti razvoju humanitarnih programa HCK, odsad će to moći činiti i virtualnim putem.

Humanitarna e-marka kreirana je u suradnji s tvrtkom Moj – eRačun,a cijena će biti simbolična, iznositi će jednu kunu. –U e-računima počiva budućnost financijskog svijeta. No, mi ovaj projekt s Crvenim križem radimo ’pro bono’. Smatram da je ovo uistinu sjajan događaj. Prije 170 godina prikazana je prva poštanska marka koju gledamo u muzeju, a sada povijest pišemo u Hrvatskoj. Također, društvena odgovornost je bitna komponenta, budući da se Crveni križ financira prodajom markica- izjavio je Marko Emer, direktor tvrtke Moj – eRačun, te dodao kako će elektroničku marku koristi tvrtke koje u Hrvatskoj i inače koriste e-poštu, a takvih je preko 10 tisuća.

-Ovo je samo jedan od budućih brojnih ambicioznih projekata koje priprema hrvatski Crveni križ- zaključio je Josip Jelić, predsjednik Hrvatskog Crvenog križa.

Komentari