Lider trend
StoryEditor

Hrvatske mandarine za Karlovačko Leđero Natur Radler

30. Srpanj 2015.
Piše:
lider.media

Kompanija HEINEKEN Hrvatska pokrenula je novi projekt nabave sirovina hrvatskog porijekla za svoje proizvode. Ovaj put riječ je o hrvatskim mandarinama koje će se koristiti za proizvodnju Karlovačko Leđero Natur Radlera (Radlera s okusom mandarine), a nabavljat će se od tvrtke Vagros, specijalizirane za otkup svježeg voća i povrća.

„Nakon projekta kojim smo osigurali hrvatski ječam za naše Karlovačko i pokretanja suradnje s domaćim proizvođačima limuna, s ponosom predstavljamo novu inicijativu kojom smo korak bliže tome da naš Karlovačko Leđero Natur Radler s okusom mandarine bude napravljen od hrvatskih sastojaka. Vjerujemo u potencijale hrvatske poljoprivrede i sigurni smo da domaći proizvođači mogu proizvesti kvalitetne sirovine kakve koristimo u našim proizvodima. Karlovačko Leđero Natur Radler vrhunski je proizvod koji ne sadrži konzervanse, umjetna sladila ni boje, potpuno je prirodan, a ponosni smo što će u njemu uskoro biti sok od hrvatskih mandarina“, rekla je Branka Slaveska, predsjednica Uprave kompanije HEINEKEN Hrvatska.

Nakon ostvarene suradnje s hrvatskim proizvođačima ječma te pokrenute suradnje s hrvatskim uzgajivačima limuna, HEINEKEN Hrvatska na ovaj način nastavlja doprinositi održivosti domaćeg uzgoja proizvodnih sirovina te utjecati pozitivno na razvoj lokalnog gospodarstva i poljoprivrede.

„Hrvatski uzgajivači proizvode visoko kvalitetne mandarine pa nam je iznimno drago da je ovako velika kompanija prepoznala njihov potencijal. U Hrvatskoj se proizvodi mnogo mandarina jer imamo odlične uvjete za njihov uzgoj te se zna dogoditi da je proizvodnja veća od potražnje. Višak mandarina do sada se nije koristio u prerađivačkoj industriji. Zato nas veseli ovaj projekt koji potiče preradu mandarina u sok koji će se koristiti u Karlovačko Leđero Natur Radleru. Uz konzumaciju mandarina u svježem stanju na domaćem i inozemnom tržištu, ovo je dodatan poticaj za uzgajivače, ali i nas koji se bavimo otkupom i prodajom jer nam omogućava siguran plasman proizvoda“, poručio je Vlado Duspara, direktor Vagrosa.

Očekuje se da će Karlovačko Leđero Natur Radler, sa sokom od hrvatskih mandarina, biti dostupan na tržištu početkom 2016. godine.

26. travanj 2024 12:49