Lider trend
StoryEditor

Huawei, P9 - dvostruko oko

16. Travanj 2016.
Piše:
Branimir Kovač

U stalnoj utrci u premium segmentu pametnih telefona dominiraju velike tvrtke poput Applea i Samsunga, no i ostali se sve kvalitetnijim modelima nastoje izboriti za položaj na tržištu

Huawei je ovih dana predstavio novi mobitel P9 koji se ističe po tome što je riječ o prvome pametnom telefonu koji je osmišljen i izrađen u suradnji s poznatom tvrtkom Leica Camera AG. Uređaj ima dvostruku kameru koja, ističu u Huaweiju, pomiče granice snimanja fotografija pametnim telefonom. Kamera se odlikuje kvalitetnim fotografijama i u uvjetima slabog osvjetljenja, a valja istaknuti i tehnologiju Hybrid Focus kojom se postižu brzina, točnost i stabilnost snimljenih fotografija. P9 podržava fokusiranje na temelju triju metodologija – lasera, mjerenja dubine i kontrasta – te automatski odabire onu koja omogućuje najbolje rezultate u danim uvjetima.

Kad je riječ o ostalim značajkama, P9 ima 5,2-inčni ekran od 1080p te bateriju od 3000 mAh. Uz taj model Huawei je predstavio malo veći P9 Plus s 5,5-inčnim Press Touch ekranom i snažnijom baterijom od 3400 mAh. P9 Plus donosi i dual-IC brzo punjenje koje korisnicima omogućava  šest sati razgovora nakon samo deset minuta punjenja. Zgodna mogućnost koju podržavaju oba modela jest tzv. arhitektura virtualne trostruke antene, osmišljene za korisnike kojima je potrebno snažno i jednostavno povezivanje na mobilne i Wi-Fi mreže. Cijena je verzije P9 s 32 GB od 599 eura, a početna je cijena verzije s 64 GB 649 eura. Uređaj P9 Plus s 64 GB stajat će 749 eura.

25. travanj 2024 05:53