Lider trend
StoryEditor

Huffington Post objavio vodič kroz Zagreb

20. Studeni 2012.

Hrvatski je glavni grad Zagreb zabavan, dovoljno malen da se može prehodati, a budući da se tek priprema za članstvo u Europskoj uniji, cijene su pristupačne upravo kao i stanovnici, tako je Kat Tancock iz kanadskog magazina VitaminDaily opisala Zagreb, a prenio američki portal Huffington Post.

U tekstu naslovljenom s "Od A do Zagreba" autorica nabraja gdje treba jesti, a gdje piti u Zagrebu, što vidjeti, i gdje kupovati, a gdje sjesti na kavu. Ulazak u stan na drugome katu, u kojem je restoran sirove hrane Kredenca, nalik je ulazu u katalog lanca Anthropologie, ali uz potoke vina i savršeno stilizirane porcije sushija s daikonom umjesto riže, te čokoladne palačinke, piše autorica. Svidjelo joj se i pecivo s makom iz Ivice i Marice, kao i pečeni kesteni od uličnog prodavača.

Vinoljupcima je preporučila da zastanu u Vinodolu koji krasi dugačak popis hrvatskih vina. Za jedno od pet domaćih piva treba svratiti do puba i pivovare Mali Medo, u pješačkoj zoni na Gornjem gradu. U Medi mogu pojesti klasičnu srednjoeuropsku hranu poput kobasica, žličnjaka i pohanoga sira, a kako noć bude odmicala, prijeći će i na kušanje domaće medice.>> Pogledajte kakvim će se inovacijama privlačiti turisti!

Domaća vina i maslinovo ulje treba kupiti u Vinoteci Bornstein gdje će vam vlasnici dati i stručnu poduku iz o hrvatskim vinima. Želite li kupiti nešto trajno, svratite u galeriju Likum i odaberite neku hrvatsku umjetninu. Ovisnici o mirisima sigurno će poželjeti odmah iza ugla ući u Institut Parfumeur Flores, prvu parfumeriju rijetkih parfema u Hrvatskoj, s više od 90 marki parfema i ostalih proizvoda ugodna mirisa.

Čim se uspinjačom popnete u Gornji grad, naići ćete na dva mala muzeja koja obvezno morate posjetiti. Hrvatski muzej naivne umjetnosti predstavit će prekrasna djela domaćih i stranih ‘naivaca‘. Nešto niže ulicom stižete i do Muzeja prekinutih veza koji skuplja predmete i priče propalih ljubavnih veza iz cijeloga svijeta. Autorica je posebno zapamtila crveni kaputić koji je nekoć nekomu darovan, a sad je potpisan s: "Nikad nisam voljela crveno".

Zagrebačku kavopijsku scenu karakteriziraju brojni suncobranima natkriveni stolovi za kojima možete naručiti lokalni specijalitet, kavu sa šlagom. Ali za najbolju kavu u gradu, a i New York Times tako kaže, morate otići u mikrotvornicu kave i espresso bar Eliscaffe koji nudi čak i kavu za van, što je inače u Zagrebu rijetkost, piše Kat Tancock. Vlasnik Eliscaffea pripremio joj je savršeni kapučino i još joj nahvalio kavu u Torontu oduševila se autorica teksta za kanadski online ‘lifestyle‘ magazin VitaminDaily.

23. travanj 2024 23:08