Lider trend
StoryEditor

Humanitarna izložba Put dobrote

20. Studeni 2012.
Piše:
lider.media

Hrvatska putnička agencija Da,da,da organizira humanitarnu izložbu fotografija ‘Put dobrote‘ koja će se održati u četvrtak, 29. studenog, u History Caffeu u Zagrebu s početkom u 20 sati.

Autori fotografija koje prikazuju način života u Africi su volonteri iz humanitarne udruge ‘Put dobrote‘ koji su određeni dio svog života proveli volontirajući u afričkoj župi Subukia u Keniji. Da,da,da, agencija koja promiče individualna putovanja sa željom da putnici upoznaju destinacije, kulture, ljude i običaje onakvima kakve zaista jesu, a ne iz utabanih klasičnih turističkih putova, od samog početka rada odvaja novčana sredstva od prodaje za one najpotrebitije.

- Obzirom da mnogo putujemo, ovo ljeto smo imali priliku fra Miru Babića koji već nekoliko godina živi i vodi misiju u selu Subukia u Keniji. Zahvaljujući donacijama dobrih ljudi diljem svijeta, fra Miro je uspješno obnovio mnoge škole, izgradio sirotište za nezbrinutu djecu ‘Mali dom‘ te omogućio školovanje velikom broju djece koje odrastaju bez osnovinih uvjeta za život. Iz prve ruke smo vidjeli koliko malo je potrebno za osmijehe te djece te da novac nije presudna stvar za sreću tako da imamo veliku želju pomoći koliko god je moguće. Fra Miro Babić dolazi nakon dugo vremena u Hrvatsku, pa smo odlučili da je njegov boravak izvrsna prilika za ovakvo događanje na kojem će predstaviti svoje dugogodišnje djelovanje u dalekoj Africi - izjavila je Tea Marković, vlasnica agencije Da,da,da.

Udruga ‘Put dobrote‘ osnovana je u Zagrebu s ciljem pomaganja više od 15 tisuća stanovnika u župi sv. Franje u pokrajini Lower Subukia. Udruga okuplja mlade ljude koji su tijekom proteklih godina tamo volontirali. Oni će podijeliti svoja iskustva tijekom boravka u Keniji te upoznati prisutne s aktivnostima i programom Udruge kao i volonterskim radom i oblicima pomoći. Svi prisutni će imati priliku kupiti izvorne afričke suvenire i fotografije čiji prihod ide za one najpotrebitije u ovoj afričkoj župi. Za dobru i ugodnu zabavu pobrinut će se Encognito band, dok će program voditi radijski voditelj Frano Domitrović.

Svoju podršku ovoj humanitarnoj akciji već su dali poznati putopisci Boris Veličan, Robert Knjaz, Hrvoje Šalković, Petar Rikić, Miro Aščić i mnogi drugi koji će tijekom zabave biti na raspolaganju za sva pitanja i preporuke o putovanjima. Sav prihod od prodanih knjiga navedenih putopisaca ide za pomoć djeci u Subukiji (Kenija). Uz njih, svoj dolazak potvrdila su i mnoga poznata lica iz sportskog i društvenog života.

Također, Da,da,da povodom svog trećeg rođendana daruje putovanje po izboru najkreativnijem autoru čiji tekst će postati službeni travel hit agencije. Detalje o uvjetima i pravilima nagradne igre možete pronaći na službenoj Da,da,da web i Facebook stranici.

20. travanj 2024 10:11