Lider trend
StoryEditor

Izdajnik po našem ukusu

29. Svibanj 2016.

‘Poezija je dosadna kad se analizira‘, kaže glavni lik filma ’Izdajnik po našem ukusu’. Za politiku i špijunske igre vrijede druga pravila, pa kad se pronikne u jezgru tih svjetova, tek tada postaju uistinu intrigantni.

Ugledni svjetski pisac trilera John le Carré zahvaljujući takvu pristupu već nekoliko desetljeća stvara velika djela. Međutim, njegovu temeljitost teško je vjerno prenijeti u formu koju zahtijeva film.

‘Izdajnik po našem ukusu‘ solidno je žanrovsko djelo, ni izbliza toliko žustro kao izvorni materijal, ali korektno režirano prema svim pravilima žanra, solidno odglumljeno. Atraktivne lokacije poput Marrakecha, Alpi i Berna, baš kao što dolikuje trileru koji se bavi internacionalnom urotom, jednako su važne kao i zamršena radnja te vješto napisani dijalozi.

Film nije dobar poput najboljih serija ili filmova snimljenih prema predlošcima bivšega britanskog špijuna, no redateljica Susanna White snimila je triler koji se gleda sa zanimanjem, a gledatelja niti podcjenjuje niti zamara, što nikako ne treba podcijeniti.

26. travanj 2024 23:26