Lider trend
StoryEditor

Izlog Opelova znanja i umijeća

10. Siječanj 2015.
Piše:
lider.media

Testirana Insignia nije sportski automobil, već brza, sigurna i štedljiva limuzina, ono što se danas i traži na tržištu.

Opel Insignia najluksuzniji je model tvrtke iz Russelsheima. A testirana verzija 2.0 DTR AT6 4x4 je top izvedba Insignije, dakle ogledalo onoga što njemačka tvrtka zna napraviti u automobilskoj industriji. Već naziv govori o kakvom je vozilu riječ, kratica DTR znači da automobil ima dva turbopunjača, kratica AT6 je za automatski mjenjač sa šest stupnjeva prijenosa, a 4x4 znak da vozilo ima pogon na sva četiri kotača. Vizualno Insignia je svakako bila prekretnica u Opelovom razvoju jer je odredila put svih ostalih modela. I danas je automobil aktualan iako je na tržištu od 2008. godine. Od tada su napravljeni tek manji redizajni kako bi se dobilo na atraktivnosti.

Vrhunski luksuz

Unutarnji prostor testiranog modela predstavlja vrhunski luksuz, međutim, ipak treba naglasiti da je riječ o najbogatijem paketu Cosmo nadopunjenim sa 76.000 kuna dodatne opreme. U prijevodu, vozilo ima apsolutno sve sigurnosne i luksuzne elemente. Od sigurnosnih navest ćemo prilagodljiv cruise control, koji automatski koči i ubrzava ako je neko vozilo ispred vas, radarsko upozorenje prebrzog približavanja drugom vozilu ili prepreci, napredni ESP itd. Od luksuznih elemenata tu su ugodna kožnata električna sjedala, vrhunski audiosustav Bose kao i ekran osjetljiv na dodir.

Za duga putovanja

Motor koji pokreće Insigniju je dvolitarski dizelaš s biturbom. Rezultat je 195 konja i čak 400 Nm okretnog momenta. Testirana Insignia nije sportski automobil, već brza, sigurna i štedljiva limuzina, ono što se danas i traži na tržištu. Do stotke automobil dolazi za okruglo devet sekundi i razvija najveću brzinu od 225 km/h. Vozač uživa u udobnoj vožnji čak i na duljim putovanjima, gdje automobil ni najmanje ne umara. Prosječna potrošnja iznosi oko sedam litara, ali treba uzeti u obzir da automobil ima pogon na sva četiri kotača. Iako možda nije nužan u svakodnevnici, kada vam zatreba, naročito u zimskom razdoblju itekako ste sretni što je tu. Naravno da se za savršeno prijanjanje uz cestu brine elektronika, koja optimalno raspoređuje snagu. Automatski mjenjač također je za pohvalu jer radi nečujno i precizno. Testirana Opel Insignia idealan je poslovni, ali i privatni automobil, kojem nemate doslovno što dodati, ni oduzeti. Jedino što, nažalost, nema baš svatko na raspolaganju 286.400 kuna (cijena bez dodatne opreme), koliko s pravom taj model stoji.

02. svibanj 2024 22:08