Lider trend
StoryEditor

Izložba- industrijski dizajn

24. Svibanj 2012.
Piše:
lider.media

Treća po redu izložba članova Zajednice za industrijski dizajn 2012 (ZzID) otvorena je 23. svibnja u izložbenom prostoru Centra za dizajn HGK.

Izložba će biti otvorena za javnost od 23. svibnja do 29. lipnja, a predstavlja se dvadesetak dizajnera članova Zajednice za industrijski dizajn. Izložba uz novonastala kreativna rješenja prikazuje presjek najboljih radova koje su izlagali i promovirali od njena osnutka, istaknuo je direktor Centra za dizajn Luka Mjeda.- U ova teška vremena za gospodarstvo ugodno sam iznenađen brojem i dizajnom proizvoda te time da dizajneri zapravo guraju industriju i pronalaze rješenja s malim tvrtkama te razrađuju tehnologiju - kazao je Mjeda dodavši kako se nada da će i velike tvrtke pronaći vremena i interesa za suradnju s dizajnerima.

Predsjednica Zajednice za industrijski dizajn HGK Romina Radović naglasila je kako smo ponosni na to što se ove godine predstavljaju gotovi proizvodi i funkcionalni prototipovi te se dizajn diže na višu razinu. U sklopu izložbe koja traje više od mjesec dana održat će se prezentacije i predavanja Andreje Kordić, koja će govoriti o zaštiti intelektualnog vlasništva te dr. Danijele Domljan, koja će predavati o temi svog doktorskog rada o oblikovanju školskog namještaja.

19. travanj 2024 02:16