Aktualno Lider trend Preporučeno

Kad vidite što sve nude zaposlenicima, poželjet ćete raditi u ovih 7 kompanija

Lider
Autor Lider

Od godišnjeg odmora kad i koliko želite, do uživanja u zajedničkim aktivnostima na poslu, a koje nemaju veze s poslom. Ove kompanije svojim zaposlenicima nude toliko zabave i odmora, pa se raditi za njih čini kao da ste osvojili na lutriji.

Prva na popisu, tvrtka Pinterest. Kompanija koja je svoj uspjeh sagradila na dijeljenju fotografija na internetu, svojim zaposlenicima nudi mogućnost da godišnji odmor uzmu bilo kad, ‘na zahtjev’.

– Naši zaposlenici mogu uzeti godišnji kad god to požele, a kako bi se osjećali osvježenima i uravnoteženima, kaže glasnogovornik Pinteresta Jamie Favazza, za U.S. News. Osim godišnjih odmora kad to požele, ova kompanija sa sjedištem u San Franciscu svojim zaposlenicima nabavlja bilo koji proizvod Applea koji im je potreban za učinkovitiji rad.

Na drugom mjestu popularnosti po pogodnostima koje nude zaposlenicima proizvođač je organski uzgojene hrane Clif Bar & Company. U toj firmi važno je jeste li tjelesno zdravi, pa je svim zaposlenicima dostupna plesna dvorana, teretana i zid za penjanje. Tvrtka svojim zaposlenicima plaća da vježbaju dva i pol sata tjedno.

#feedyouradventure #clifbar @clifbarcompany

A post shared by amandamhe (@amandamhe) on

U konzultantskoj tvrtki  Bain & Company razumiju kako se nitko ne može doista odmoriti u samo 10 dana godišnjeg odmora. Zato su svojim zaposlenicima omogućili da uzmu puna dva mjeseca godišnjeg odmora “u komadu” kako bi se pošteno odmorili  od posla.

Odlazak na wellness tretman dio je aranžmana koji svojim zaposlenicima nudi IT tvrtka specijalizirana za cloud rješenja, Salesforce, sa sjedištem u San Franciscu. Najbolji dio tog paketa je sto dolara koji se daje zaposlenicima da mjesečno potroše na masažu, jogu ili savjete nutricioniste. Osim toga, svima koji su na bolovanju ili porodiljinom dopustu tvrtka daje 250 dolara da potroše na vlastite užitke.

Celebrating 20k followers with a ☁️☕️! THANK YOU to our amazing community.

A post shared by Salesforce (@salesforce) on

Dropbox, još jedna tvrtka iz Silicijske doline, posjeduje restoran u kojemu priprema ukusna jela od dimljenog lososa, avokada, organski uzgojene peradi. Osim toga, imaju i studijo za snimanje i produciranje glazbe, pa tko želi, može i zapjevati. Tu je i besplatna usluga šišanja, pranja i sušenja kose, a zaposlenicima je osigurano i pranje odjeće. Čovjeku dođe da se preseli u Frisco.

Proizvođač igračaka, tvrtka Mattel, naglasak stavlja na obitelj. Proizvođač Barbika tako svim svojim zaposlenicima plaća vrijeme koje provode na dječjim predstavama, školskim aktivnostima, a žele li sudjelovati u radu Mattelove Zaklade za djecu, to im je dodatno plaćeno.

Tvrtka Zillow, sa sjedištem u Seattle, svim majkama koje rade u njoj nude posebne zamrzivače i pumpice za dojenje mlijeka. Žene koje doje a rade, mlijeko mogu poslati kući.

Komentari