Lider trend
StoryEditor

Kako najveće tvrtke iz industrije robe široke potrošnje odgovaraju na globalne trendove?

10. Lipanj 2015.

Kompanije koje su dio industrije robe široke potrošnje suočavaju se s potrošačkim okruženjem koje se vrlo brzo razvija i mijenja – od promjena u demografskoj strukturi do potrošačkih novih navika potaknutih tehnološkim napretkom.

Kako se prilagođavaju novim okolnostima i kako im tehnološka rješenja pomažu u tome ispričat će vodeći ljudi najvećih hrvatskih tvrtki: Ljerka Puljić, Agrokor, Zvonimir Mršić, Podravka, Neven Vranković, Atlantic, i Branko Roglić, Orbico na okruglom stolu u sklopu SAP Foruma koji se održava 17. lipnja u Zagrebu u KD Vatroslav Lisinski.

Tema panela na kojem sudjeluju nosi naziv Trendovi u industriji robe široke potrošnje i utjecaj na Hrvatsku ekonomiju.

Najnovije svjetske trendove iz tog industrijskog sektora prezentirat će Joerg Geisler, SAP Global Solution Director Cosumer goods. Njegovo izlaganje poslužit će kao odličan uvod u raspravu na panelu. Sudionici panela iza kojih leži veliko iskustvo u industrije robe široke potrošnje nakon toga imat će priliku istaknuti koji od novih trendova vide kao izazov ili priliku te imaju li svi globalni trendovi utjecaj na lokalno tržište.

Posebno se to odnosi na potrošače. Suvremeni potrošač želi da mu se pristupa na drugačiji način. Razlog? Potrošači su ‘povezaniji‘ nego ikada prije kroz mobilne uređaje i društvene medije što im omogućuje da budu vrlo dobro informirani. Kako bi im zaokupili pažnju, potaknuli na akciju i prodali im proizvod, tvrtke koje nude robu široke potrošnje moraju razumijete tko su njihovi kupci i što oni traže i trebaju. Nakon što upoznaju njihove potrebe i želje tvrtke im trebaju pružiti pravovremene, personalizirane i relevantne informacije i ponude. Potrošači žele da im kupnja pruži novo, uzbudljivo iskustvo što pak zahtijeva od tvrtke da bude u procesu konstantne inovacije proizvoda, ali i poslovnih modela. Time će se poboljšati iskustvo za krajnjeg korisnika te poslovni procesi. Biti će zanimljivo vidjeti što rade najveće hrvatske tvrtke kako bi taj izazov pretvorili u priliku.

Više informacija o Forumu možete doznati putem web stranice www.sapforum.hr

20. travanj 2024 09:49