Lider trend
StoryEditor

Kakva je veza između vina i zdravlja?

02. Travanj 2015.

Odgovore na ovo i mnoga druga pitanja doznajte na konferenciji ‘Vino i zdravlje’ koju 14. travnja u Hypo centru organizira HGK u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede.

Francuski paradoks, termin kojim su znanstvenici prije više od dvadeset godina označili nižu stopu kardiovaskularnih bolesti Francuza unatoč njihovu obilnom uživanju u hrani i piću, i dalje je predmet proučavanja stručnjaka diljem svijeta. Priča koja povezuje vino i zdravlje postala je aktualna ranih devedesetih, kad su mnoge studije pokazale da vino, konzumirano u umjerenim količinama, povećava razinu tzv. dobrog kolesterola, a smanjuje količinu ‘lošeg’ kolesterola u krvi.

Sve što ste htjeli znati Kakva je veza između vina i zdravlja? Što kažu najnovije studije? Koju ulogu vino ima u ekonomiji? Koji su kulturni aspekti konzumacije vina i kako se ono može zloupotrijebiti? Konferencija ‘Vino i zdravlje’ koju 14. travnja u Hypo centru Hrvatska gospodarska komora organizira u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede prigoda je na kojoj od niza međunarodnih stručnjaka možete doznati odgovore na ta i mnoga druga aktualna pitanja.

Međunarodni stručnjaci O dokazanoj vezi između vina i zdravlja govorit će Mladen Boban, voditelj Katedre za farmakologiju Medicinskog fakulteta u Splitu, Giovanni di Gaetano s talijanskog instituta Neuromed te doktor medicine, endokrinolog i dijabetolog Kristian Rett, a o ulozi vina u društvu dr. Ursula Fradere s Njemačke vinske akademije, George T. D. Sandeman, predsjednik Art de Vivre Aisbla, te Željko Krznarić, čelnik Hrvatskoga liječničkog zbora. Na panel-raspravi ‘Vino, kultura i ekonomija’ razgovarat ćemo s prof. dr. Karinom Kovačevićem Ganićem, dr. Marinom Kuzman, Tonyjem Edwardsom te Ivicom Matoševićem.

02. svibanj 2024 09:27