Lider trend
StoryEditor

Koje je sve emisije HRT odabrao na pozivu za javnu nabavu

29. Prosinac 2013.
Piše:
lider.media

Dramska serija o osamdesetim godinama prošlog stoljeća, kulinarski show, te dva talk showa četiri su formata koja su prošla selekciju urednika HTV-a na javnom pozivu za javnu nabavu od neovisnih proizvođača. Nisu odabrane ponude za kviz znanja namijenjen HTV-ovom Trećem programu, talent show za mlade, zabavno-mozaični talk show, te humoristična igrana serija.

Od odabranih projekata, piše Jutarnji list, najskuplji je“Crno-bijeli svijet” zagrebačkog Inter filma. Radi se o dramskoj seriji koju producira Ivan Maloča, režirat će je Goran Kulenović, a scenarist će biti Igor Mirković, koji se osamdesetima već pozabavio u dokumentarcu “Sretno dijete”.

“Crno-bijeli svijet” s emitiranjem bi trebao otpočeti potkraj 2014. godine, sastojao bi se od dvanaest epizoda, a svaka bi, navodno, trebala stajati milijun kuna. Serija će se baviti likovima iz osamdesetih godina, vremenom ‘novog vala‘, Poleta, Zvečke i Kavkaza, kaže Maloča.

Seoski turizam u svom će kulinarskom showu, nazvanom “Seoska gozba”, promovirati ekipa zagrebačkog “Drugog plana”. Taj je projekt rađen po švicarskoj licenci, a svaka emisija stajala bi oko 100.000 kuna.

S proljećem na televizijske ekrane ponovo stiže i talk-show Roberta Knjaza, “Knjazalište”, a četvrti prihvaćeni projekt je “Šlep šou Vlade Šagadina”. Uz ova četiri projekta odabrano je i 17 dokumentarnih filmova i serija, među kojima su “Heroji Vukovara”, “Zagrebački bokci”, “Jalova zemlja”... te 13 scenarija za dokumentarne filmove i serije.

20. travanj 2024 09:29