Lider trend
StoryEditor

Koji albumi se nalaze među 10 najboljih u 2013.

12. Siječanj 2014.
Piše:
lider.media

Pogledajte tko se nalazi na listi deset najbojih glazbenih albuma u protekloj godini u izboru Liderovog glazbenog kritičara Martina Milinkovića.

1. Arctic Monkeys, ‘AM‘: Bez imalo sumnje album godine. Gotovo je prošlo desetljeće, a ovi su ‘klinci‘ izrasli u ozbiljan bend. Vidjeli smo to i na INmusic festivalu.

2. Kanye West, ‘Yeezus‘: Kanye više nije hip-hop izvođač. Odavno. Yeezus je samo potvrda njegove kreativnosti, inovativnosti i napretka u kojem razvija sebe i glazbu 21. stoljeća.

3. Daft Punk, ‘Random Access Memories‘: Jedan od najspektakularnijih povrataka u povijesti pop-glazbe. Senzacionalan album iza kojeg je stajala revolucionarna marketinška kampanja.

4. Manic Street Preachers, ‘Rewind the Film‘: Institucija britanske glazbe koja sa svakim albumom cementira kultni rock-status.

5. My Bloody Valentine, ‘MBV‘: Čekajući gotovo četvrt stoljeća, dočekali smo i novi album My Bloody Valentine. Glazba koja nije za svakoga, ali onima koji je ‘podnose‘ daje sve od sebe.

6. Nick Cave & The Bad Seeds, ‘Push The Sky Away‘: Nakon nezanimljiva eksperimenta s Grindermanom Cave se vratio kući i napravio jedan od najboljih albuma u karijeri.

7. Vampire Weekend, ‘Modern Vampires of the City‘: Amerikanci jedinstvenog zvuka i s trećim albumom drže visoko glazbenu ljestvicu.

8. Laura Marling, ‘Once I Was an Eagle‘: Britanska folk-kantautorica koja je tek s četvrtim albumom dobila pozornost kakvu je trebala imati od početka karijere.

9. Disclosure, ‘Settle‘: Bez imalo razmišljanja, plesni album godine za projekt Disclosure, čija raznolikost i genijalnost funkcionira i na albumu, i uživo, i na plesnom podiju.

10. Bill Callahan, ‘Dream River‘: Svijet bi bio mnogo bolje mjesto kad bi ljudi više slušali glazbenika kao što je Bill Callahan. Glas i gitara, to je njegovo oružje.

25. travanj 2024 23:57