Lider trend
StoryEditor

Kompaktni hibrid

11. Travanj 2015.
Piše:
Branimir Kovač

Novi Asusov model hibridnog računala kombinacija je tableta i laptopa kakve smo već viđali proteklih godina, ali ovaj put u još kompaktnijem i snažnijem izdanju te s već poznatom Asusovom fleksibilnošću

Taj je koncept očito dosegao zrelost, tako da odabir takvog modela ovisi o onome što želite od svojeg računala. Transformer Book T100 Chi prije svega je namijenjen onima koji istovremeno trebaju i tablet i prijenosnik, a modularna priroda tog uređaja zadovoljit će u različitim situacijama.

10-inčni ekran s Full HD rezolucijom od 1920 x 1200 točaka taj Transformer smješta među manja računala s tipkovnicom, ali među veće tablete, taman na pola puta između ta dva sve manje odvojena svijeta. Kad smo već kod tipkovnice, ona se lako spaja i odvaja od ekrana, a opcionalno je moguće dokupiti i Asus Active Stylus Pen, kojim je lakše upravljati ekranom, a istovremeno je osjetljiv na 256 različitih razina pritiska, što daje veće mogućnosti kod izrade raznih zahtjevnijih crteža ili skica.

Računalo pogoni Intelov procesor Atom Z3775 Bay Trail, ima dva GB radne memorije, kao i 32 ili 64 GB memorije za pohranu podataka. Kome to nije dovoljno, može je proširiti putem microSD utora, a tu su još i micro USB i micro HDMI utori. Računalo stiže s Windowsima 8.1, a cijena je 399 dolara za model od 32 GB, odnosno 449 dolara za model od 64 GB.

20. travanj 2024 01:09