Lider trend
StoryEditor

Korak u život: Stipendije za više od 120 djece

06. Studeni 2012.
Piše:
lider.media

Peti po redu ciklus prikupljanja sredstava, kojima se u sklopu humanitarne akcije Korak u život omogućava fakultetsko obrazovanje mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi, započeo je uručenjem stipendija četvrtoj generaciji štićenika.

U dvorani Ilirskog preporoda stipendije je primilo 33 štićenika te tako sada akcija Korak u život pomaže 121 stipendistu u studiranju na visokoškolskim ustanovama prema njihovom izboru.

Uz štićenika, sponzore i predstavnike Rotary cluba Zagreb Kaptol, na čiju je inicijativu akcije i pokrenuta, dodjeli stipendija prisustvovala je i potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić. U ime Rotary kluba Zagreb Kaptol, predsjednik Kluba, Marjan Jurleka istaknuo je: „Život je pred mlade ljude okupljene danas s nama stavio znatno veće izazove od onih s kojima se susreću njihovi vršnjaci. Međutim, bez obzira na sve prepreke, svojom su upornošću, samostalnošću, radom i trudom napravili veliki korak u život odraslih i upisali fakultet.

Kako studiranje nosi sa sobom brojne odgovornosti i obaveze pa tako i one materijalne, uistinu mi je drago da i u kriznim vremenima postoje oni koji ovim mladim ljudima pomažu na putu da postanu akademski obrazovani građani.“

Rotary club Zagreb Kaptol je pokrenuo humanitarnu akciju Korak u život 2008. godine, te od tada svake godine stipendira mlade ljude koji po završetku srednje škole moraju napustiti domove za nezbrinutu djecu i udomiteljske obitelji, a koji imaju želju, no ne i mogućnosti, nastaviti fakultetsko obrazovanje. Brojene hrvatske tvrtke, ali i sami građani, prepoznali su vrijednost ove akcije te je iz godine u godinu podržavaju donacijom novčanih sredstava. Korak u život tijekom protekle četiri godine su svojim angažmanom podržali i mnogi predstavnici hrvatske kulturne, glazbene i sportske scene. 

Finale ovogodišnje akcije obilježit će se 4. prosinca 2012., velikim humanitarnim koncertom Zagrebačke filharmonije i Zorana Todorovića u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski s početkom u 20.00 sati, uz izravan prijenos na HRT-u.

06. svibanj 2024 02:30