Lider trend
StoryEditor

Lika dobila medij u TOP 100 po Gemiusu

01. Srpanj 2016.
Piše:
lider.media

Ličko-senjska županija dio je Hrvatske koji u brojnim statistikama često ne prikazuje dovoljno dobre rezultate u odnosu na potencijale koje nudi. Slično je i u području medija. Dvije poznatije lokalne radio postaje i nekoliko lokalnih portala nije bilo dovoljno za novinarski iskorak u smislu postojanja nacionalnog ličkog medija poput onih koji postoje za Dalmaciju, Slavoniju ili Istru.

Primjetivši takvu situaciju na medijskoj sceni, grupa mladih entuzijasta sredinom prošle 2015. godine pokreće svojevrsni start-up pod nazivom LIKACLUB.eu. Ideja je pri samom početku bila putem nacionalnog ličkog medija prikazati ljepšu stranu Like, ali i pisati o pozitivnim stranama cijele Hrvatske. Samim tim nametnula se odluka uredništva da portal neće imati kategorije crne kronike i politike. I tome se ostalo dosljedno do danas.

Danas, godinu dana nakon svakodnevnog aktivnog vođenja portala i njegovih društvenih mreža (Instagram, Facebook, Twitter), stiglo je i prvo veliko priznanje.

Prema istraživanju GemiusAudience-a, najrelevantnijem istraživanju za čitanost portala u Hrvatskoj, u mjesecu svibnju portal LIKACLUB ušao je u TOP 100 portala na 88. mjesto.

Povodom ovog rezultata prvog ličkog nacionalnog medija, voditelj portala LIKACLUB.eu Ante Fumić kaže: „Izuzetno sam ponosan na ovaj rezultat našeg portala. Iako je on tek mala stepenica u planovima, lijepo je imati osjećaj da lička redakcija bez podrške politike i velikih budžeta može postići ulazak u TOP 100 portala u Hrvatskoj. Hvala svima koji redovito posjećuju portal, a posebno hvala i onima koji su u prošlih godinu dana doprinijeli razvoju našem razvoju.“

Prvi lički nacionalni portal možete pratiti na web adresi likaclub.eu, te društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter.

27. travanj 2024 17:36