Lider trend
StoryEditor

Ljetni odmor u planinama

09. Travanj 2016.
Piše:
lider.media

Krajem prošlog tjedna zajedno sa službenim završetkom zimske sezone u poznatom austrijskom skijaškom središtu Schladmingu održan je jedan od najzanimljivijih turističkih workshopa u ovom dijelu Europe, ‘Austrian Travel Trade &Adventure Days‘.

Jedni nasuprot drugima sjeli su prodavači turističkih sadržaja i predstavnici agencija kako bi vidjeli što je najzanimljivije u ovom dijelu svijeta i pronašli nešto posebno što bi mogli ponuditi turistima u svojim zemljama. U Kongresnom centru Schladminga okupili su se predstavnici 65 izlagača iz cijele Austrije i posebice ovog dijela i 90 predstavnika iz 30-tak zemelja svijeta koji su u direktnom razgovoru pregovarali o uvjetima, cijenama i načinima organizacije smještaja i cijele turističke ponude.

Ovo je četvrta godina ovakvog načina sajmovanja koji je u potpunosti podređen direktnim kontaktima, kaže Fritz Rabensteiner koji je u ime svoje organizacije „Feratel“ uspio osmisliti i organizirati ovaj specijalizirani sajam koji funkcionira kao svojevrstan workshop i začinjen je i prigodnim izletima, druženjima i zabavom kako bi potencijalni kupci na licu mjesta mogli vidjeti jedan dio sadržaja koji se nudi. Zanimljivo je da po njegovoj procjeni Austrija sve više novaca ulaže u ljetni turizam čime želi privući nove turiste. Ovdje je vrlo popularna takozvana ljetna karta (Sommer karte) koja je besplatna i pruža niz sjajnih sadržaja, od planinarenja, bikinga, raftinga, besplatnih žičara itd. Godinama je Austrija bila poput Schladminga poznata po sjajnim zimskim događanjima gdje se naprimjer na noćnom slalomu okupi i više od pedeset tisuća posjetitelja, a izravni prijenos ide u cijeli svijet. Danas se želi to isto postići i ljeti kada su visoke temperature, a u planinama je zrak mnogo ugodniji. Dio te ponude naći će se i u programima hrvatskog Kompasa, Atlasa, Saturn org. i prom. d.o.o-a i Croatia aktive čiji su predstavnici ovdje imali niz razgovora i dogovora koji bi trebali i hrvatskim turistima ponuditi boravak na više od tisuću metara ljeti na području gdje naprimjer ima više od 300 gorskih jezera poznatih po čistoći i kvaliteti vode.

04. svibanj 2024 05:23