Aktualno Lider trend Svijet

Michael Moore ima novu metu: Objavljen prvi trailer dokumentarca o Donaldu Trumpu

Foto: Gage Skidmore/Flickr

Kultni redatelj Michael Moore, čiji su dokumentarni filmovi poput ‘Ludi za oružjem’ ili ‘Sicko’ izazvali bijes američkih desničara i konzervativaca, priprema novi projekt posvećen aktualnom američkom predsjedniku Donaldu Trumpu.

Dokumentrac nosi naziv ‘Fahrenheit 11/9’, što ga direktno povezuje s jednim od Mooreovih najcjenjenijih ostvarenja, četrnaest godina starog filma ‘Fahrenheit 9/11’, i predstavlja aluziju na termin održavanja posljednjih predsjedničkih izbora u SAD-u.

>>>Trump uhvaćen u tisuću laži

U upravo objavljenom traileru tako možemo čuti samog redatelja i njegovo pitanje ‘Kako se ovo moglo dogoditi?’, nakon čega se zastrašujući prizori militantnijeg ogranka Trumpovih sljedbenika izmjenjuju sa svjedočanstvima onih koji su preživjeli krvoproliće u srednjoj školi u Parklandu.

Inače, dokumentarac je svojevrsni nastavak izuzetno uspješne kazališne predstave ‘The Terms Of My Surrender’ koju je Moore krajem prošle godine postavio na Broadwayu i u kojoj je toliko ‘gazio’ američkog predsjednika da je ovaj čak i reagirao putem Twittera.

>>>Cleese: Trump je nadmašio najluđe komedije

Trump je tako predstavu nazvao ‘potpunim promašajem’, na što mu je Moore odgovorio da se vjerojatno zabunio i pomiješao je sa svojim predsjedanjem.

Premijera ‘Fahrenheita 11/9’ očekuje nas kroz nešto više od mjesec dana, točnije 21. rujna.

Komentari