Lider trend
StoryEditor

Mladi dizajneri na Dove Fashion.hr-u

19. Rujan 2012.
Piše:
lider.media

U sklopu Dove Fashion.hr-a, koji će se od 10. do 13. listopada održati u prostoru bivše zagrebačke tvornice Gredelj, priliku da kolekcije predstave javnosti dobit će i mladi dizajneri okupljeni pod platformom LIFT by Perwoll.

Riječ je o inicijativi čija je misao vodilja afirmacija i razvoj mladih kreativnih snaga s ciljem pozicioniranja najtalentiranijih pojedinaca na modnoj sceni.Po prvi puta na pisti Dove Fashion.hr-a svoju autorsku kolekciju za sezonu proljeće-ljeto 2013. prikazat će pobjednica ovogodišnjeg natječaja LIFT by Perwoll 27-godišnja dizajnerica Morana Krklec.

U sklopu platforme LIFT by Perwoll svoju samostalnu kolekciju prikazat će i mladi Aleksandar Žarevac koji je svoju premijeru na Dove Fashion.hr-u doživio u ožujku ove godine prikazavši ženstvenu crno-bijelu kolekciju, a u sličnom smjeru nastavio je i u Bolu na Braču u sklopu Perwoll Fashion.hr cruisea. Svoju kolekciju u sklopu platforme LIFT by Perwoll prikazat će i skupina mladih kreativaca okupljena pod imenom ‘Clash of 9‘ koju čine Nikola Barbir i Adela Kliškić te mladi dizajneri - Jasmina Bolanča, Ana Fucijaš, Marija Kostić, Mirela Norsić, Dalibor Ujlaki, Katarina Pohl i Iva Pirjevac.

Matija Čop prikazat će ekskluzivnu mini kolekciju i eksperimentalni modni film. Njega je Arts Thread 2011. uvrstio u Top 20 mladih dizajnera u Europi, a ove godine osvojio je i prvu nagradu Hrvatskog dizajnerskog društva u studentskoj kategoriji za najbolje modno ostvarenje u protekle dvije godine.

19. travanj 2024 20:18