Aktualno Lider trend

Na Plava Laguna Croatia Open dolazi 100 tisuća posjetitelja iz cijelog svijeta

Umagu
Mirna Zidarić, Kristjan Staničić, Ronald Korotaj, Monika Udovičić i Vili Bassanese
Lider
Autor Lider

Od 13. do 22. srpnja u Umagu se i ove godine održava Plava Laguna Croatia Open Umag teniski turnir, koji će popratiti 100 tisuća posjetitelja iz cijelog svijeta.

>>>Zaposlenicima Plave lagune veće plaće

Mečevi će se prenositi u svim ključnim zemljama za hrvatski turizam uključujući Italiju, Austriju, Njemačku, Sloveniju, Rusiju, Nizozemsku i Veliku Britaniju, ujedno i zemlje iz kojih dolaze i tenisači. Mečeve će emitirati SKY i ATP Uncovered.

Ovaj važan sportski i turistički događaj predstavili su Monika Udovičić, pomoćnica ministra turizma, Kristjan Staničić, direktor Glavnog ureda HTZ-a, Lawrence Frankopan, direktor turnira, Vili Bassanese, gradonačelnik Umaga i Ronald Korotaj, predsjednik organizacijskog odbora turnira. Podršku umaškom turniru pružio je i ministar turizma Gari Cappelli:

>>>Predložena prodaja Tenis centra Ive Majoli u stečaju

– Odavno smo shvatili da more i sunce nisu dovoljni te da je potrebno razvijati i komercijalizirati niz novih konkurentnih turističkih doživljaja kakav je i Plava Laguna Croatia Open Umag, kazao je ministar.

Neka od zanimljivih teniskih imena koja će zaigrati na 29. Plava Laguna Croatia Openu Umag su Rus Andrej Rubljev, Britanac Kyle Edmund, Damir Džumhur iz BiH, Filip Krajinović iz Srbije, Aljaž Bedene iz Slovenije, Talijan Andreas Seppi, te Mađar Marton Fucsovics.

Federacija europskih sportskih prijestolnica i gradova proglasila je Umag europskim gradom sporta 2018. godine.

>>>Smjena generacija i majka u tenisu

– Plava Laguna Croatia Open Umag ima brend turističke prepoznatljivosti i dodana je vrijednost hrvatskog turizma. Grad Umag već 29 godina živi s turnirom, podupire ga, cijeni i razumije njegovu vrijednost, kazao je Vili Bassanese, gradonačelnik Umaga.

Komentari