Aktualno Lider trend

Nadolazeći dokumentarac razotkriva tajne pokušaja atentata na Boba Marleyja

‘Who Shot the Sheriff?’ naziv je nadolazećeg dokumentarca čiji je cilj rasvijetliti detalje pokušaja atentata na ‘kralja reggaea’ koji se dogodio u prosincu 1976. na posjedu Boba Marleya u Kingstonu.

Prema pisanju Rolling Stonea, riječ je o premijernoj epizodi nove Netflixove dokumentarne serije ‘ReMastered’ koja je na rasporedu 12. listopada.

>>>Elvis Presley najbogatija mrtva slavna osoba

Autori serije pokušaj ubojstva povezuju s kompleksnom i krajnje kaotičnom političkom situacijom na Jamajci toga vremena, što su potkrijepili izjavama brojnih svjedoka te političkih i glazbenih stručnjaka.

Napad se dogodio samo dva dana prije nego što je trebao nastupiti na velikom antiratnom koncertu ‘Smile Jamaica’. Atentator nikada nije pronađen, Bobova supruga Rita i menadžer Don Taylor zadobili su teške ozljede (iako su se kasnije potpuno oporavili), dok se Marley izvukao skoro sasvim bez povreda.

>>>Beskućnik spasio vrata legendarnog Chelsea Hotela koja idu na aukciju

Usprkos upozorenjima sigurnosnih službi i policije, Bob je ipak odlučio svirati na spomenutom koncertu i to u pratnji grupe Zap Pow pošto se članovi njegovog uobičajenog sastava The Wailers nisu usudili izaći na pozornicu.

‘ReMastered’ donosi ukupno devet ‘glazbenih krimića’ u kojima će, između ostaloga, istraživati i smrt soul ikone Sama Cookea, kao i ubojstvo čileanskog političkog aktivista i kantautora Victora Jare.