Lider trend
StoryEditor

Nakon dvije godine Mastodon u zagrebačkoj Tvornici

06. Ožujak 2017.

Nakon dvije godine u Zagreb će 16. lipnja ponovno svratiti jedan od najznačajnijih metal bendova današnjice američki Mastodon, koji će u sklopu turneje koja prati novi album "Emperor Of Sand" svirati u Tvornici kulture, najavio je organizator agencija LAA.

Na novoj svjetskoj turneji, na kojoj će promovirati nadolazeće studijsko izdanje "Emperor Of Sand", čiji je izlazak najavljen za posljednji dan ožujka, Mastodon se vraća jednoj od svojih omiljenih koncertnih destinacija, jer bend nikada nije nastupio nigdje u široj regiji osim u Zagrebu, gdje će im to biti već četvrto gostovanje.

Na svojem zadnjem posjetu Hrvatskoj, 13. lipnja 2015. godine, bend je rasprodao Tvornicu kulture i odsvirao jedan od najboljih klupskih koncerata u Zagrebu te godine, podsjeća organizator.

>>> Rundek na InMusicu predstavlja novi projekt

Album "Emperor Of Sand" bit će objavljen 31. ožujka, a dosad su predstavljene dvije pjesme s njega – "Sultan‘s Curse" i "Show Yourself". Osim novih pjesama Mastodon će publiku podsjetiti i na svoj katalog starih klasika žestoke glazbe, kao što su "Blood and Thunder", "Iron Tusk", "Crystal Skull", "Colony of Birchmen", "Oblivion", "Black Tongue" ili "Curl of the Burl".

Mastodon je osnovan 2000. godine Atlanti, sastoji se od četiri glazbenika Troy Sanders (bas), Brent Hinds i Bill Kelliher (gitare), te Brann Dailor (bubnjevi), pri čemu sva četvorica pjevaju, a od samih početaka praćeni su pohvalama kritičara zbog svojeg jedinstvenog stila, u kojem se miješaju utjecaji progresivnog, sludge, alternativnog i groove metala sa stoner rockom.

Sklonost eksperimentiranju s glazbenim i lirskim temama pokazali su na svih svojih dosadašnjih šest studijskih albuma, a dosad su zaradili tri Grammy nominacije i osvojili više nagrada specijaliziranih metal časopisa.

23. travanj 2024 18:11