Lider trend
StoryEditor

Nasilje nije cool

13. Studeni 2012.
Piše:
lider.media

Projekt "Zaustavimo nasilje na društvenim mrežama!" nastavlja se pod nazivom "Nasilje nije cool", a predstavljanje novog projekta održati će se u četvrtak 15. studenog 2012. godine u 17 sati u sklopu INFO sajma na Zagrebačkom velesajmu na poziv suorganizatora sajma, CARNet-a.

Zagrebački velesajam i Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet u studenome 2012. godine organiziraju sajam informacijskih tehnologija - INFO. Na sajmu INFO, CARNet će obilježiti 20. obljetnicu Interneta u Republici Hrvatskoj te će se predstaviti kroz niz predavanja, prezentacija, zanimljivih događanja i radionica. Upravo će prezentacija projekta "Nasilje nije cool" u organizaciji Medijske tvornice biti jedan od zanimljivosti na sajmu.

"Nasilje nije cool" ima za cilj predstaviti posljednju medijsku kampanju "Zaustavimo nasilje na društvenim mrežama!" koja se provodila od siječnja do listopada 2012. godine. Cilj kampanje je bio informirati, senzibilizirati i educirati prvenstveno djecu i mlade te roditelje i širu javnost o postojanju i prevenciji nasilja na društvenim mrežama, odnosno cyber-bullyinga. Event je zamišljen kao interaktivna učionica moderirana od strane voditeljice projekta Valerije Novak, a uključivati će projekciju dva spota nastala u sklopu kampanje čija je glasnogovornica Daniela Trbović. Osim učenika i profesora te redatelja spotova Davida Tešića, i poznate osobe kao što su Boris Đurđević, Lana Klingor, Martin Kuzmanović, Indira Vladić, Daniela Trbović i Mario Petreković prisjetiti će se svojih školskih dana te sjesti nazad u školske klupe i pogledati kratke spotove koji se bave tematikom nasilja na društvenim mrežama. Dok prvi spot obrađuje tematiku nasilja na Facebooku, drugi spot se bavi tematikom nasilja na You Tubeu, a nakon prikazivanja potaknuti će se i otvorena diskusija s Ivanom Jović Biondić, predsjednicom Radne skupine abuse službi hrvatskih pružatelja Internet usluga koja se bavi upravo pitanjem nasilja na Internetu te psihologinjom Sandrom Tolić koordinatoricom volonterskih aktivnosti Udruge Hrabri telefon o toj temi među posjetiteljima CARNetovog programa u sklopu INFO sajma na Zagrebačkom velesajmu.

Poslije diskusije održati će se i kreativni video natječaj u kojem će svaki sudionik imati priliku snimiti svoju video poruku o cyber-bullyingu te će se najbolja poruka nagraditi iPod shuffleom, vrijednom nagradom Apcom Hrvatske.

Ovim eventom medijska kampanja „Zaustavimo nasilje na društvenim mrežama!“ koja se provodila kroz program Europske komisije Mladi na djelu te uz potporu Ureda za udruge Vlade RH, doživljava svoj vrhunac, a CARNet je svojim sudjelovanjem pokazao da i dalje drži prvo mjesto u Hrvatskoj kada je riječ o sigurnoj usluzi na Internetu.

23. travanj 2024 11:12