Aktualno Lider trend Preporučeno

Neplaćeni pripravnički staž dugoročno šteti prosječnim plaćama

Lider
Autor Lider

Gotovo svaki student koji je prihvatio odraditi neplaćeni pripravnički staž može očekivati ​​da će biti lošiji plaćen od onih studenata koji su odmah nakon završenog fakulteta zaposlili, prenosi Guardian.

To je šokantni nalaz istraživanja, prvog takve vrste, provedenog na desetak tisuća studenata tijekom šestogodišnjeg razdoblja.

>>>Fabric8 – Prva studentska zadruga u Hrvatskoj

Istraživanje koje je proveo Institut za društvena i ekonomska istraživanja na Sveučilištu u Essexu otkriva da su tri i pol godine nakon diplome bivši pripravnici imali približno 3.500 funti manju plaću u usporedbi s onima koji su išli ravno na plaćeni posao i 1.500 funti manje u usporedbi s onima koji su išli na daljnje studije.

Pripravnici koji su završili privatno školovanje ili im roditelji imaju strukovna zanimanja također su primali manju plaću, iako ne toliko manju. Oni su u prosjeku su zaradili 2.000 funti manje od svojih kolega.

Studenti sa slabijim postignućima bili su više od 4000 funti manje plaćeni od svojih kolega koji su se odmah zaposlili. Istraživanje je potvrdilo da su studenti s boljim postignućima imali veću vjerojatnost da će pronaći traženi staž. U međuvremenu, oni koji su bili u nepovoljnom položaju bili su često prisiljeni primati neplaćeni posao zbog ograničenih ponuda.

Dr. Angus Holford, nakon provedene studije, rekao je da se pokazalo da su mnogi studenti koji su stažirali, završili razočarani jer su mislili da će ih stažiranje staviti na put do uspjeha u povlaštenoj karijeri.

>>>Mladi poduzetnici: Student ZŠEM-a u timu koji je osmislio filmofilsku aplikaciju Blanket

– Očekujem da će neki ljudi pronaći pripravnički staž koji im omogućuje da rade posao koji zaista žele raditi i da će imati mogućnosti izbora na tržištu rada, ali u prosjeku stažiranje koje su započeli neće voditi izravno na posao u struci koju su stvarno željeli ili profesiju unutar koje su stažirali, rekao je Holford.

Istraživanje je također pokazalo da su oni koji su stažirali imali manje šanse da će napredovati do menadžerske uloge ili da će biti zadovoljni svojim karijerom u usporedbi s onima koji su otišli ravno u posao.

Holford je rekao da jedan od razloga za takvu razliku u zarađivanju može biti da studenti koji su stažirali, bili prisiljeni odgoditi početak karijere ili su često završili u potpuno različitim zanimanjima od onih u kojima su radili.

Komentari