Lider trend
StoryEditor

Nestlé smanjuje udjel šećera i soli u žitaricama

16. Listopad 2012.
Piše:
lider.media

Nestlé žitarice, proizvod kompanije Cereal Partners Worldwidekoja je nastala kao zajedničko ulaganje Nestléa i američkog General Millsa, će do kraja 2015. imati manje od 9 grama šećera po porciji kod svojih 20 brendova žitarica, najavio je Nestlé.

Ova promjena znači da će udio šećera u brojnim robnim markama Nestlé žitarica kao što su Nesquik, Chocapic i Honey Cheerios biti umanjen do 30 posto. Kako je najavljeno, pored smanjenja količine šećera, unaprijedit će se i druge nutritivne komponente Nestléovih proizvoda. Cjelovita zrna će biti glavni sastojak u svim novim recepturama. Količina kalcija po obroku povećat će se do najmanje 15 posto preporučene dnevne količine (RDA). Također, količina natrija biti će smanjena na 135 mg, ili manje, po obroku.

Od 2003. tvrtka je uklonila više od 9000 tona šećera i gotovo 900 tona soli iz svojih recepata, te je u isto vrijeme dodala više od 3,4 milijarde porcija cjelovitih žitarica.- Nestlé žitarice napravljene su sa cjelovitim zrnom te obično imaju malu količinu masti, soli ili šećera za razliku od mnogih drugih namirnica za doručak. Žitarice također imaju nižu energetsku vrijednost, odnosno, zajedno s mlijekom, sadrže manje od 200 kalorija po obroku - rekao je Jeff Harmening, predsjednik i glavni izvršni direktor tvrtke Cereal Partners Worldwide. Dodao je kako se kompanija obvezala poboljšati svih 5,3 milijarde porcija Nestlé žitarica koje se godišnje prodaju u više od 140 zemalja diljem svijeta.

06. svibanj 2024 02:32