Lider trend
StoryEditor

Nova knjiga u izdanju Kontrolinga Kognosko: Kontroling i kontroleri

16. Srpanj 2014.
Piše:
lider.media

U izdanju poduzeća Kontroling Kognosko objavljena je nova kontroling knjiga Kontroling i kontroleri čiji su autori Alfred Blazek, Albrecht Deyhle i Klaus Eiselmayer.

„Funkcija i uloga kontrolera danas su jasno definirane. Međutim, još uvijek ima ljudi u poslovnom svijetu čija je predodžba o vrsti usluge koju kontroler može ponuditi vrlo maglovita. Stoga je objašnjavanje načina na koji kontroling može biti od koristi menadžerima zadaća kojoj nema kraja:

- Kontroleri osiguravaju transparentnost poslovnih rezultata, financija, procesa i strategija te na taj način doprinose većoj ekonomskoj učinkovitosti.- Kontroleri koordiniraju pod-ciljeve i odgovarajuće planove na holistički način te postavljaju sustav izvješćivanja koji je usmjeren prema budućnosti i koji pokriva poduzeće u cjelini.- Kontroleri moderiraju i oblikuju kontrolerski proces definiranja ciljeva, planiranja i menadžerskog nadzora tako da oni koji donose odluke mogu djelovati u skladu s dogovorenim ciljevima.- Kontroleri dostavljaju menadžerima sve relevantne kontrolerske informacije.- Kontroleri razvijaju i održavaju sustave kontrolinga ...“

19. travanj 2024 00:00