Lider trend
StoryEditor

Novi Liderov prilog: 100% zdravi

22. Ožujak 2012.
Piše:
lider.media

Proljeće je vrijeme buđenja iz zimske letargije, vrijeme poleta i volje da se žustrije krene u sunčane dane, a Lider je tom poticajnom godišnjem dobu odlučio dati svoj doprinos pokretanjem novog priloga 100% zdravi.

Riječ je o posve novom projektu po formatu, grafičkom oblikovanju, ali i sadržaju. Rukovodila nas je ideja da na što cjelovitiji i zanimljiviji način obuhvatimo probleme suvremenog čovjeka i njegova zdravlja. Namjera je promovirati zdravi način života, posebno populacije koja je doslovno pritisnuta svakodnevnim stresom i posljedičnim narušavanjem zdravlja, a riječ je naravno o poslovnom svijetu. Želimo pri tome prezentirati najnovija svjetska istraživanja na području medicine i trendove zdravog življenja na način koji će biti razumljiv i prihvatljiv, a opet neće potonuti u uobičajeni ‘lepršavi‘, odnosno površni, a uobičajen način obrade ovakvih tema.

Prilog je koncipiran po poglavljima koja će obuhvaćaju ono što se smatra klasičnim područjem zdravlja, potom alternativnu, odnosnu prirodnu medicinu, prehranu, psihologiju i seks, te sportske aktinosti. Predvidjelo smo izlaženje pet puta godišnje.

Prvi je broj pred čitateljima, a od niza zanimljivih tema izdvajamo novo istraživanje o duhanu koji se pokazao učinkovitim u liječenju HIV-a i dijabetesa, odnosno bitnim sastojkom u izradi novih lijekova za liječenje ovih oboljenja. Od novih svjetskih istraživanja zanimljiva je i studija koja govori o srčanim bolestima i saznanjima da se godinama u istraživanjima ovih oboljenja nije pravila razlika između žena i muškaraca, što se pokazalo pogrešnim. Na štetu žena, naravno. Možda će nekome izgledati čudno, ali tango se pokazao vrlo učinkovitim u liječenju nekih bolesti i to ne samo, kako ćete na prvu pomisliti, u liječenju depresije i psiho bolesti. Saznajte kako i kojih bolesti.

A svakako će biti korisno znati koja to biljka može biti učinkovita protiv starenja, odnosno koja pomaže da manje zaboravljamo, a bolje pamtimo. Saznajte kako preduhitriti osteoporozu, kako liječiti proljetnu alergiju, kako se riješiti nesanice, što jesti na poslu i na kraju, ali ne manje važno - da li podleći čarima uredskih ljubavi ili ipak....

25. travanj 2024 19:44