27. prosinac 2015.

Novi Ratovi zvijezda neće razočarati ni najtvrdokornije fanove serijala

lider.media
lider.media

Novi nastavak ‘Ratova zvijezda‘, kako se i očekivalo, ruši sve rekorde gledanosti, a i objavljene kritike idu mu u korist.

Angažman J. J. Abramsa, Spielbergova spiritualnog učenika i čovjeka velike imaginacije i dječačkog entuzijazma, za vođu ovoga velikog projekta doimao se, unatoč uobičajenom zanovijetanju nekih fanova, poput prirodnog slijeda stvari. Prvih 30 minuta filma najmračniji je dio cijelog serijala, Abrams izvrsno gradi napetost, savršeno jednostavno uvodi nove likove u priču te se izvrsno snalazi u megalomanskim akcijskim scenama. Nakon nekog vremena CGI-a bude previše, film je na kraju predug, a nostalgija je prevladavajuća ideologija.

‘Ratovi zvijezda: Sila se budi‘ možda nudi i najbolje glumačke izvedbe od početka serijala, kinematografija je cijelo vrijeme na visokoj razini, a autorski rukopis redatelja ne nestaje pred producentskim naredbama. Premda magije kao u prvom nastavku nema ni u tragovima te novoj generaciji ovaj nastavak neće biti iskustvo koje će joj promijeniti život, ‘Ratovi zvijezda: Sila se budi‘ neće razočarati ni najtvrdokornije fanove serijala. Temelji su postavljeni, s novim nastavcima zasigurno počinje nova era najslavnije filmske sage.