Lider trend
StoryEditor

Održana akcija ‘Udomljavanje je fora‘

20. Studeni 2012.
Piše:
lider.media

Na zagrebačkom glavnom trgu ovu je subotu održana zadnja ovogodišnja akcija ‘Udomljavanje je fora‘, u organizaciji Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Grada Zagreba i Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu, uz potporu Nestlé Purine.

Zadnja ovogodišnja akcija ‘Udomljavanje je fora‘ bila je iznimno uspješna. Akciju je osobno podržao i modni dizajner Juraj Zigman, posljednji u nizu od hrvatskih dizajnera koji su kreirali predmete u svrhu promoviranje napuštenih kućnih ljubimaca. Tako su u sklopu akcije uz Zigmanove majice na prodaji bili i modni dodatci iz ostalih kolekcija za Dumovec, uključujući uratke Elfsa, Zorana Mrvoša i Luke Grubišića. I ovaj put su sredstva prikupljena prodajom i donacijama usmjerena azilu Dumovec.

- Samo u ovoj godini u azil Dumovec su stigla 642 napuštena kućna ljubimca od kojih smo udomili njih 575, što je više od 89 posto. Akcijama su prikupljena sredstva za kupnju veterinarske opreme te su stvoreni bolji uvjeti životinjama smještenima u azilu. Zahvaljujući kupljenoj opremi ove godine ambulantno je u azilu obrađeno više od 2000 životinja – izjavila je Tatjana Zajec, voditeljica azila.

U ovoj godini je Nestlé Purina donirala više od 8 tona hrane za kućne ljubimce azilima od čega je više od 2,5 tone donirano Dumovcu - izjavila je Tihana Bezmalinović iz Nestlé Purine.

06. svibanj 2024 05:32