Lider trend
StoryEditor

FOTO: Osam destinacija koje treba posjetiti u 2013. godini

14. Siječanj 2013.
Piše:
lider.media

U suradnji s magazinom The Peak Selections Gourmet and Travel Singapur, Quintessentially Lifestyle predložio je osam top destinacija koje treba posjetiti u 2013. godini.

U konkurenciji velikih svjetskih destinacija poput Rio de Janeira, Adelaida, Barcelone, Firence, Jaisalmera i Jodhpura Kyota i Kopenhagena, Dalmacija je zauzela prvo mjesto. Vodič i preporuke su rađeni za cjelopkupno tržište Azije.

Među razlozima za broj 1 na listi najboljih destinacija, vodič navodi prednosti Dalmacije poput lake dostupnosti iz većine europskih gradova, kao i povijesnu autentičnost koja nije podlegla pretjeranoj komercijalizaciji masovnog turizma.Dalmacija nudi nevjerojatno kulturno, arhitektonsko i povijesno blago koje čeka da bude otkriveno kao i više od 1244 otoka na području Dalmacije koji čekaju da budu istraženi.

- Dalmacija nudi brojne atrakcije i znamenitosti, od antičkog grada Korčule, rodnog mjesta Marca Pola; Splita, najvećeg grada u Dalmaciji i drugog najvećeg grada u Hrvatskoj; te stare jezgre grada Dubrovnik koja se nalazi pod zaštitom Unesca, sa svojom romaničkom, gotičkom i baroknom arhitekturom. Split se diči dugom i bogatom poviješću, čemu svjedoče mnogobrojni muzeji i antički ostaci. Jedna od najznačajnijih znamenitosti je zasigurno Dioklecijanova palača, koja se nalazi na Unescovom popisu svjetske baštine. Otok Hvar također ima bogato kulturno nasljeđe, no danas je prvenstveno turistički grad s prekrasnim krajolikom koji oduzima dah s raznim nezaboravnim avanturističkim aktivnostima. Dubrovnik ima mnogobrojne prirodne i povijesne atrakcije. U svakom trenutku svaki gost će naći ponešto za sebe u ovom razigranom gradu, od kulturnih događanja, festivala i drugih raznih manifestacija. Prilikom boravka u Dubrovniku, nikako ne smijete propustiti priliku posjetiti obližnje Elafitske otoke i poluotok Peljašac - navodi se.

25. travanj 2024 19:09