Lider trend
StoryEditor

Počinje Ogulinski festival bajki

08. Lipanj 2012.
Piše:
liderhrt

U Ogulinu se do nedjelje održava sedmi Ogulinski festival bajke. Otvorenje je u 10 sati na sceni Regoč u Frankopanskom kaštelu.

Prema zamisli umjetničkog direktora Maria Kovača, petak je Dan Ivane Brlić-Mažuranić, subota Dan životinjskog carstva, a nedjelja je proglašena Danom dječjih pustolovina.Trodnevni kulturni program sadrži neke od najboljih dječjih predstava hrvatskih kazališta, animaciju, pripovijedanje, koncerte i edukativno-prezentacijske radionice, a ljubitelji rekreacije moći će se uključiti u ciklobajku i zajedno s domaćim klubovima Babaroge i Vještice doživjeti čari ogulinskog krajolika.

Eko-turistički vlak Karlek prometovat će u subotu, 9. lipnja, na relaciji Zagreb-Ogulin-Zagreb, a gosti će moći dobiti i putovnicu zavičaja bajke za raznovrsne pogodnosti u ugostiteljskoj ponudi. Iz programa s ukupno 68 različitih sadržaja organizatori za najavu izdvajaju karlovački Teatar sjena, Buditelje, Artistiku, kazalište Produkcija Z iz Splita, kazalište BEMBO, Zagrebačko kazalište lutaka, Kristalnu kocku vedrine iz Siska, kazalište Tvornica lutaka iz Zagreba, kazalište slijepih i slabovidnih Novi život, kazališta Svarog, Merlin, Mala scena, dječje kazalište Teatar OZ, dječje kazalište Ivana Brlić-Mažuranić iz Slavonskog Broda, pripovjedno kazalište Jadranke Bargh, udrugu Pusti priču iz Pule, dramski program Hrvatskog radija, kazališnu skupinu Jaglac/DND Ogulin, Udrugu Radost Ogulin, kazališnu udrugu Đula, Udrugu Ruta s Cresa, Udrugu Šuška iz Osijeka i Atelje Janja Gora. Festival se održava u organizaciji Udruge Ogulinski festival bajke i ogulinske Turističke zajednice vezano za činjenicu da je u Ogulinu 1874. godine rođena Ivana Brlić-Mažuranić, autorica zbirke pripovijedaka Priče iz davnine i Čudnovatih zgoda šegrta Hlapića, prvog dječjeg romana hrvatske književnosti.

01. svibanj 2024 04:35