Aktualno Lider trend

Popijte čašu ‘Heaven’s Doora’: Bob Dylan proizveo vlastiti viski!

Foto: Xavier Badosa/Flickr

Legendarni glazbenik i nobelovac Bob Dylan ušao je u novi biznis te je upravo predstavio vlastitu sortu viskija nazvanu prema jednom od njegovih najvećih hitova ‘Knockin’ On Heaven’s Door’.

New York Times navodi kako su za početak predstavljene tri vrste: straight rye, bourbon i double-barelled whiskey, napravljene u suradnji s poznatim proizvođačem alkohola Marcom Bushalom.

>>>Književnica tvrdi da je Bob Dylan govor o ‘Moby Dicku’ plagirao iz bilješki za studente

‘U svojoj karijeri proputovao sam pola svijeta i imao prilike probati nebrojene sorte viskija. Mogu vam reći da je ovo jedan od najboljih’, objasnio je slavni kantautor.

Heaven’s Door će, osim u uobičajenim ambalažama, na tržište stići i u specijalnoj, limitiranoj varijanti u keramičkim bocama koje je svojim uljima i akvarelima ukrasio sam Dylan. Prva takva serija u prodaji će se pojaviti iduće godine, i to po cijeni od 300 dolara za jednu bocu. Regularni Heaven’s Door koštat će oko pet puta manje.

>>>VIDEO: Preminula rock legenda Chuck Berry

‘Osobine koje krase Dylana iste su one koje treba imati i dobar viski. Autentičan je i predstavlja jedan od američkih simbola. A kroz godine naviknuo nas je da od njega možemo očekivati svašta’, ističe Bushala.

Komentari