Aktualno Lider trend

Poslovni tjednik Lider proslavio 13. rođendan

Lider
Autor Lider

Poslovni tjednik Lider slavi trinaestu godinu postojanja i vodi vas u rođendanski provod… ovoga puta samo redakcijom. Pa pođimo!

Ranom zorom ispred staklenih vrata Liderove redakcije prvo zazveckaju ključevi najpoznatijeg i jedinog brka Lidera, glavnog urednika Miodraga Šajatovića. Dok on dorađuje svoje Ekonomalije ili razmatra kako produbiti teme za sljedeći broj, jutarnju tišinu razbijaju užurbani koraci Liderove tajnice Vladimire Pavlović čiji se dolazak može naslutiti po mirisu kavice i svježih novina ili njezina kolege Ivana Antolovića koji se poput superjunaka popne i sjuri niz stepenice i munjevito odradi jutarnje poslove. Začas je tu i direktor Željko Vukelić pa kreću sastanci, telefonski pozivi i redaju se dnevne odluke.

Iz call centra čuje se žamor, a to stavlja osmijeh na lica direktora prodaje kotizacija i pretplata Matije Pajurina i njegove kolegice Ivane Tomljanović. Na kraju legendarne Liderove galerije smjestili su se još legendarniji fotografi Dražen Lapić i Ratko Mavar koji su ovjekovječili sve dosadašnje Liderove rođendane, konferencije te sve događaje na kojima se Lider pojavio.

Spuštamo se s kata i silazimo u redakcijski dio gdje se zamjenica glavnog urednika Manuela Tašler i izvršni urednik Goran Litvan dogovaraju oko novog broja Lidera i uglavljuju s našim grafičarkama Antonijom MartinovićBlankom Dujić i Dijanom Kasavicom gdje će ići ‘pumrle’, što će ‘na nož’, a što ‘u infobox’. Ponekad na sve to nezainteresirano zijevne Dijanin štenac Spike.

Lektorska ekipa Jasna KufnerJelena Palameta i Jura spremni su za pomno čitanje tekstova, odstranjivanje nepotrebne ‘engleštine’, ali i za dobru raspravu koja prelazi jezične barijere. Često tu raspravu započne kolega za susjednim stolom, naš nezamjenjivi Edis Felić u čijim Pravdama za sve uživamo svakog tjedna, a zbog nje mu često zazvoni i mobitel pa u redakciji svi znamo himnu NK Krajišnika… Pored njega prazna mjesta kolegica Ksenije Puškarić i Matilde Bačelić čija poznata pera trenutno ispisuju neke ‘baby priče’. No, zato su svoja pera naoštrili veterani Vanja Figenwald, Sergej Abramov, Kata Pranić, Željka Laslavić i nove nade Lidera Ana Gavranić i Vedran Harča. Uz urednice Dušanku Figenwald i Tatjanu Vukić u ‘pisarskom pogonu’ smjestio se ‘najglasniji od sve djece’ Tin Bašić i brbljava web klika – Nikolina Oršulić, Astrid Elizabeth Pavleković, Vanessa Katanović, Ivan Ivanović i Tanja Kordić u čijem se podnožju često krije krznata obožavateljica psećih keksića Pepa.

Mahnite Bojani Božanić Ivanović, direktorici Marketinga i poslovnih skupova i članici Uprave, dok odlazi na poslovni sastanak s mobitelom na ušima i putem još ponešto rješava. Treba li uopće predstavljati Liderov marketing? Zamjenicu direktorice marketinga Jasminu Džanović ulovili smo u živahnom razgovoru na telefonu, Sanja Kvastek razgaljeno klijentima tipka mail i okom sokolovim skenira Liderov web ne bi li ulovila koji ‘tipić’, a Vedran Višnjić zagonetno se smješka, tko zna što je zanimljivo sada ugovorio.

Posljednja stanica ured je naših konferencijaša ili kako se sami nazivaju ‘eventuša’. Neočekivano, bacili su za nas jednu ‘kartašku’ partiju. Tomislav Blagaić, Nataša Dević, Sandra Gašparić i ‘zalutala’ grafičarka Tamara Sokolić Misirača uvijek su spremni nešto originalno organizirati, uvjerili smo se u to mnogo, mnogo puta, ali pogledajmo još jednom kako oni to stručno rade.

Odjavljujemo se iz redakcije, netko mora pripremiti i novi broj, novu konferenciju, nove svježe vijesti kojima već 13 godina dajemo poslovno značenje. Budite uz nas i dalje i puno vam hvala na tome što ste tako dugo naši suradnici, sugovornici i vjerna publika.

Posebno zahvaljujemo tiskari Radin print koja nas je i ove godine počastila prefinom tortom te nas uvijek srijedama strpljivo čeka da pošaljemo materijale za tisak.

IMG_8831

Komentari