Lider trend
StoryEditor

Predstavljen dm city projekt

22. Veljača 2013.
Piše:
lider.media

Na današnjoj konferenciji za novinare predstavljena je ekološka inicijativa dm green city project i volonterska akcija ‘Očistimo hrvatske vode zajedno‘.

Green city project projekt je ekološke prirode koji svake godine traje nekoliko mjeseci (veljača, ožujak, travanj, svibanj, lipanj) u okviru kojih se edukativno zabavnim programima obilježavaju važni datumi u zaštiti okoliša. 2013. je Međunarodna godina voda te se ove godine dm green city project vrti oko očuvanja hrvatskih vodnih bogatstava i edukacije građana o važnosti voda.

Idejni začetnik ovog projekta, Marko Lasić Nered, najavio je dm H2O turneju gdje će u sklopu akcije ‘Očistimo hrvatske vode zajedno‘ volonteri iz lokalnih zajednica zajedno s udugom Dinaridi - DISKF čistiti vodene površine u Šibeniku, Karlovcu, Osijeku, Varaždinu i Zagrebu. Prije samih akcija čišćenja vode građani će moći prisustvovati zabavno - edukativnim događanjima koja će promovirati važnost očuvanja vode.

Ivica Plišić,direktor Hrvatskih voda, partnera projekta,rekao je kako su ovakvi projekti odlični modeli za razvijanje svijesti. Zamjenik ministra zaštite okoliša i prirode Hrvoje Dokoza podsjetio je na važnost ovakvih inicijativa,ali i najavio pregršt programa zaštite prirode koje provodi ministarstvo naglasivši kako je samo u Hrvatskim vodama spremno preko četrdeset programa.

U sklopu projekta održava se i prikupljanje starog papira u školama. Ove će godine PBZ Card nagraditi razred koji prikupi najviše starog papira jednodnevnim izletom.

Projekt je podržao i alpinist Stipe Božić rekavši kako su ljudi dugo vremena smatrali da su vode crne rupe gdje mogu bacati otpad te da je zbog tog razloga edukacija najvažniji dio ove akcije.

04. svibanj 2024 07:21