Lider trend
StoryEditor

Prvo plinarsko društvo i zagrebački Medvjedi u novoj humanitarnoj akciji za udrugu Vukovarski leptirići

13. Listopad 2014.
Piše:
lider.media

Prvo plinarsko društvo (PPD), sportski partner KHL Medveščak Zagreb, u suradnji sa zagrebačkim Medvjedima ponovno pokreće veliku humanitarnu akciju za pomoć vukovarskoj Udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Vukovarski leptirići” prikupljanjem financijskih sredstava za opremanje senzorne sobe.

PPD će tijekom ove cijele sezone, kao „Sponzor gola“, za svaki pogodak momčadi Medveščaka na domaćim i gostujućim utakmicama, donirati 1.000 kuna „Vukovarskim leptirićima“. Sva prikupljena sredstva na kraju sezone bit će donirana Udruzi za opremanje posebne senzorne sobe.

Rad u senzornoj sobi je prije svega namijenjen djeci koji imaju smetnje senzorne integracije, odnosno teškoće u obradi svakodnevnih senzornih informacija u cjelovit opažaj i koja se manifestiraju kroz izbjegavanje ili pretjerano traženje dodira, pokreta, zvukova i svjetlosnih podražaja. Senzorna soba je interaktivna soba, što znači da terapeut kontrolira opremu u sobi i dozira stimulanse za svako čulo te ih prilagođava  individualnim karakteristikama svakog korisnika.

Nastavak je ovo jedne uspješne humanitarne akcije koju je PPD uz pomoć zagrebačkih Medvjeda i navijača organizirao i prošle sezone. Naime, tada je PPD donirao „Vukovarskim leptirićima“ 100.000 kuna za kupnju lasera niske frekvencije. Tada su tijekom akcije, svi navijači Medveščaka, ali i svi ljudi velikog srca, mogli na službenim web stranicama Medveščaka i na Medveščakovim društvenim mrežama „lajkati“ crteže djece iz udruge „Vukovarski leptirići“ i na taj način sudjelovati u humanitarnoj akciji. Svaki „lajk“ na određeni crtež  Prvo plinarsko društvo  nagradilo je s 5 kuna donacije Udruzi. U svega 3 dana od početka akcije prikupljeno je planiranih 10 000 lajkova, stoga je PPD odlučio udvostručiti iznos te je ukupna donacija iznosila 100 000 kuna, a time su PPD, Medveščak i navijači Medveščaka još su jednom pokazali osjetljivost i spremnost da pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Udruga „Vukovarski leptirići“ osnovana je 2011. godine i okuplja 45 – ero djece s višestrukim oštećenjem. Djeci s problemima senzomotorike, psihomotorne retardacije, mentalne retardacije, problema s vidom, sluhom, govorom, komunikacijom i hiperaktivnosti Udruga „Vukovarski leptirići“ nastoji omogućiti neophodnu kvalitetnu komunikaciju prema standardima primjerenim današnjem nivou znanstvenih i praktičnih saznanja koja je temelj socijalne integracije.

01. svibanj 2024 22:34